Κόσμος

Ο Χάικο Μάας ξεκάθαρα υπέρ του Όλαφ Σολτς για την καγκελαρία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας τάχθηκε έμμεσα υπέρ του ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς ως υποψήφιου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για την καγκελαρία κατά τις επόμενες εθνικές εκλογές και επέστησε την προσοχή του κόμματός του να μην εμπλακεί σε μια επιβλαβή συζήτηση για την υποψηφιότητα.

«Το SPD δεν θα πρέπει να κάνει το λάθος να διεξαγάγει συζήτηση για υποψήφιο καγκελάριο κατά την παρούσα στιγμή που η χώρα είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού», δήλωσε ο Μάας σε κοινή του συνέντευξη στις εφημερίδες “Rheinische Post” του Ντίσελντορφ και “General-Anzeiger” της Βόννης.

«Πάνω απ’ όλα όμως το SPD πρέπει τώρα να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να μην κάνει την λάθος συζήτηση στη λάθος στιγμή. Θα μπορούσα μόνο να συστήσω στο SPD να βαδίσει προς τις επόμενες εκλογές για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοπεποίθηση – και φυσικά με έναν υποψήφιο για καγκελάριο. Έχουμε έναν αντικαγκελάριο κλάσεως (τον Όλαφ Σολτς). Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα τον εμπιστεύονταν για την καγκελαρία, μεταξύ αυτών και εγώ»», τόνισε.

Με πληροφορίες από: Rheinische Post, General-Anzeiger.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ζαχάροβα προειδοποιεί Γαλλία και Βρετανία για τη βοήθεια στην Ουκρανία: «Παίζουν με τη φωτιά, θα υπάρξουν συνέπειες»
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε το Λονδίνο ότι η Μόσχα μπορεί να πλήξει βρετανικούς στρατιωτικούς στόχους εντός και εκτός της Ουκρανίας
Μαρία Ζαχάροβα
«Σπάσανε όλα, έχει γίνει βιβλική καταστροφή» λέει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, Έλληνας κάτοικος στο Νεπάλ
«Έχουν χαθεί ολόκληρα χωριά και κωμοπόλεις μέσα στη λάσπη και από κάτω βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι» δηλώνει μιλώντας στο newsit.gr ο Δημήτρης Γιαννόπουλος
Νεπάλ