Κόσμος

Ο Ζάεφ ανακοίνωσε την μετονομασία του του αεροδρομίου και του κεντρικού δρόμου

- Έτοιμη για αποδοχή ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό η ΠΓΔΜ - Αλλάζουν τα ονόματα σε αεροδρόμιο και κεντρικό δρόμο - Επίσημες ανακοινώσεις από τον Ζόραν Ζάεφ - Αντιδράσεις από το κόμμα του Γκρούεφσκι - "Τα Σκόπια δεν είναι έτοιμα ακόμα να μπουν στην Ε.Ε" δηλώνει ο Χαν
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έτοιμη να δεχτεί ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι η ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, μετά την δέσμευσή του ότι προτίθεται να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου και του κεντρικού δρόμου των Σκοπίων, ο Ζόραν προχώρησε στην πράξη.

Όπως ανακοίνωσε ο το αεροδρόμιο θα ονομαστεί “Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων” και ο κεντρικός δρόμος “Δρόμος Φιλίας”.

Υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο έχει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως και ο κεντρικός δρόμος. Όπως μεταδίδουν Σκοπιανά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από κυβερνητική σύσκεψη.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ζόραν Ζάεφ για απόκρυψη της συμφωνίας με τον Τσίπρα

Νωρίτερα σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε ανακοίνωσή του με αφορμή όσα ανέφερε ο κ. Κοτζιάς στην ίδια συνέντευξη, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για «πλήρη σιωπή» και για απόκρυψη των όσων συμφώνησε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.

«Τι συμφώνησε ο Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα; Γιατί οι ελληνικές Αρχές επιμένουν να μην υπερβαίνεται το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας; Τι κρύβεται από τη “μακεδονική” κοινή γνώμη;

Στη χώρα κυριαρχεί πλήρης σιωπή γι’ αυτές τις ερωτήσεις που τίθενται ολοένα και πιο ηχηρά. Η κυβέρνηση αποφεύγει τις απαντήσεις και καθημερινά γίνεται προσπάθεια για αντιπερισπασμό με διάφορα θέματα» τονίζεται στην ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Από την μεριά του ο επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν δήλωσε πως «σε πρώτη φάση δεν τίθεται λόγος για ένταξη της πΓΔΜ ακόμη στην Ε.Ε., αλλά για αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων”, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αν η γειτονική χώρα θα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις αν λυνόταν το ονοματολογικό.

«Η πΓΔΜ πρέπει να ανταποκριθεί σε μία μεγάλη λίστα από προϋποθέσεις και μεταρρυθμίσεις που στην ουσία είναι εσωτερικές υποθέσεις, όπως η μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης, η νομοθεσία της σχετικά με τις μυστικές υπηρεσίες της, αλλά και στο τομέα των ΜΜΕ. Η λίστα είναι μεγάλη. Τον πακέτο είναι μεγάλο και έχουν πολύ δουλειά να κάνουν πριν από μια υποτιθέμενη ένταξη» τόνισε ο κ. Χαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Άντρας εμμονικός με τον Χάνιμπαλ δολοφόνησε και διαμέλισε την γειτόνισσά του – «Θα την είχε φάει»
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς, δήλωσε ένοχος για φόνο και έδωσε στην αστυνομία έναν χάρτη για να βρει τα λείψανά της Τζούλι Μπάκλεϊ, μέσα σε ρηχό τάφο στο Κέιμπριτζσαϊρ
Αστυνομία
Εφιάλτης το ταξίδι δύο γυναικών στο Πακιστάν: Έπεσαν θύματα απαγωγής, βασανιστηρίων και βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το Πακιστάν, κατόπιν πρόσκλησης ενός άνδρα που είχαν γνωρίσει στη Σιγκαπούρη, με τον οποίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί μια επιχείρηση κρυπτονομισμάτων
Πακιστάν
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft