Κόσμος

Οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έμπολα: Να μην επισκέπτονται Αμερικανοί το το Κονγκό, την Ουγκάντα και το Νότιο Σουδάν

Επιπλέον, οι ΗΠΑ ενισχύουν τους υγειονομικούς ελέγχους στα σύνορά τους για τους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς από τις πληγείσες χώρες της Αφρικής
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα ταξιδιωτική οδηγία για ταξίδια σε αφρικανικές χώρες λόγω της επιδημίας του Έμπολα εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις νέες ταξιδιωτικές οδηγίες, προέτεψε «σθεναρά» τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Νότιο Σουδάν και την Ουγκάντα, λόγω της επιδημίας του Έμπολα.

Η Ουάσινγκτον αυξάνει έτσι στη βαθμίδα 4, την υψηλότερη, την ταξιδιωτική οδηγία που αφορά αυτές τις χώρες. Παράλληλα, ζητά από τους Αμερικανούς να «επανεξετάσουν κάθε ταξίδι» (βαθμίδα 3) στη Ρουάντα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε σήμερα (19.05.2026) ότι η επιδημία, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους, εξαπλώνεται ταχύτατα στο ανατολικό τμήμα του Κονγκό και θα μπορούσε να διαρκέσει μεγάλο διάστημα.

Ο Έμπολα προκαλεί έναν εξαιρετικά μεταδοτικό αιμορραγικό πυρετό. Ο ιός αυτός ευθύνεται για περισσότερους από 15.000 θανάτους στην Αφρική τα τελευταία 50 χρόνια.

Τη Δευτέρα (18.05.2026) οι ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τους υγειονομικούς ελέγχους στα σύνορά τους για τους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς από τις πληγείσες χώρες της Αφρικής.

Προσωρινά θα περιοριστεί και η έκδοση βίζας για ξένους υπηκόους που έχουν ταξιδέψει σε αυτές τις ζώνες, όπως ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η κυριότερη υγειονομική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, επί του παρόντος, τα CDC θεωρούν χαμηλό τον άμεσο κίνδυνο για τον πληθυσμό αλλά συνεχίζουν να αξιολογούν την κατάσταση και, όπως ανέφεραν, ενδέχεται να προσαρμόσουν τα μέτρα δημόσιας υγείας, «ανάλογα με τις διαθέσιμες πληροφορίες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Η Ουκρανία χτύπησε δύο στρατιωτικά εργοστάσια στο Μπριάνσκ
Ένα εργοστάσιο της Kremniy EL Group που κατασκευάζει εξαρτήματα για στρατιωτικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ένα εργοστάσιο χημικών που παρασκευάζει συστατικά καυσίμου για πυραύλους και εκρηκτικές ύλες
FILE PHOTO: Ukrainian service members of the 33rd Separate Mechanised Brigade practice firing an anti-tank guided missile weapon system MILAN as they attend a military drill near a frontline, amid Russia's attack on Ukraine, in Donetsk region, Ukraine June 13, 2024. REUTERS
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Επενδύσεις 40 δισ. δολ. σε συστήματα αντι-drone ανακοίνωσε ο Ρούτε για να πείσει τον Τραμπ ότι η Ευρώπη ενισχύει την άμυνά της
Πρόκειται για την πρώτη αγορά από τη Συμμαχία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Triton τα οποία θα συμπληρώσουν τον τρέχοντα στόλο του ΝΑΤΟ
Ρούτε
Τραμπ από το Λευκό Παλάτι για F-35 στην Τουρκία: «Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε, ο πρόεδρος Ερντογάν έχει κάνει σπουδαία δουλειά»
Αναχωρώντας από την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι κάνει το ταξίδι για έναν λόγο: τον Τούρκο πρόεδρο - «Πάω εξαιτίας του Ερντογάν»
 REUTERS 16
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο
Η αυτοαποκαλούμενη «βασίλισσα της ραπ», που στο παρελθόν είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον Τραμπ και ιδιαίτερα στη μεταναστευτική του πολιτική, δηλώνει πλέον «No1 θαυμάστριά του»
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο