Τετάρτη, 21 Φεβ.
14oC Αθήνα

Οι Metallica πήραν το Grammy Καλύτερης Metal Ερμηνείας – 9ο στην ιστορία του συγκροτήματος

Οι Metallica πήραν το Grammy Καλύτερης Metal Ερμηνείας – 9ο στην ιστορία του συγκροτήματος

Στους Metallica κατέληξε το Grammy Καλύτερης Μέταλ Ερμηνείας στη φετινή τελετή απονομής των Μουσικών Βραβείων Grammy, για το τραγούδι τους «72 Seasons» στο ομότιτλο άλμπουμ τους που βγήκε το 2023.

Το Grammy απονεμήθηκε στους Metallica κατά τη διάρκεια του streaming «Premiere Ceremony» με τον μπασίστα Ρόμπερτ Τρουίλο να το παραλαμβάνει εκ μέρους του συγκροτήματος.

Με τους boyngeius και Paramore να κυριαρχούν στις υπόλοιπες κατηγορίες ροκ, οι Metallica ήταν το μόνο metal συγκρότημα που κέρδισε Grammy φέτος.

Η θρυλική μπάντα (για πολλούς η κορυφαία metal μπάντα όλων των εποχών) κέρδισε τους Disturbed, Ghost, Slipknot και Spiritbox που ήταν συνυποψήφιοι. Συνολικά, οι Metallica έχουν πλέον κερδίσει εννέα βραβεία Grammy, τα περισσότερα από οποιαδήποτε metal μπάντα.

«Θέλω απλώς να πω ότι ο Λαρς, ο Τζέιμς και ο Κερκ δεν μπορούσαν να είναι εδώ γιατί είναι με τις οικογένειές τους και οι οικογένειες είναι τα πάντα για όλους μας» είπε ο Τρουίλο στην ομιλία του παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Μένω στη Νότια Καλιφόρνια, οπότε είναι λίγο πιο εύκολο» πρόσθεσε.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Γκρεγκ Φίντελμαν, τον απίστευτο παραγωγό μας και την ομάδα ηχογράφησης. Είναι σαν οικογένεια. Όταν φτιάχνεις ένα τέτοιο άλμπουμ, κάνεις jamming, συνεργάζεσαι. Κρατήστε αυτά τα όργανα στα χέρια σας. Ας κρατήσουμε τους νέους να κάνουν μουσική και ας κρατήσουμε το όνειρο ζωντανό» τόνισε .

Οι Metallica διεκδίκησαν επίσης το Grammy Καλύτερου Ροκ Άλμπουμ και Καλύτερης Ροκ Ερμηνείας, αλλά έχασαν από τους Paramore και boygenius σε αυτές τις κατηγορίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις