Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Οι Άγγλοι… πήραν φόρα! Θέλουν Brexit και από τη Eurovision!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Αφού ψήφισαν το προηγούμενο χρόνο υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Βρετανοί δηλώνουν πλέον έτοιμοι να αποχωρήσουν και από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Αν και η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα με ένα πολύ μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων (44%) και το ποσοστό των λευκών στο 7%, οι υπόλοιποι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα επιθυμούν σε ποσοστό 56% η Βρετανία να εγκαταλείψει τον διαγωνισμό, ενώ το 44% επιθυμεί να παραμείνει, σύμφωνα με αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήχθη από το YouGov την 8η και 9η Μαΐου και στην οποία ερωτήθηκαν 1.650 άνθρωποι.

Η Βρετανία έχει νικήσει 5 φορές στο διαγωνισμό της Eurovision μετά την έναρξή του το 1956, την τελευταία φορά το 1997

«Η βρετανική κοινή γνώμη δεν έχει σταματήσει να θέλει να κόψει τις γέφυρες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» σχολίασε η YouGov.

Επιπλέον, μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ της εξόδου από την Eurovision, το 76% ψήφισε υπέρ του Brexit και το 78% είναι ηλικίας 65 ετών και άνω, διευκρινίζει το YouGov.

Στον αντίποδα, το 65% ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και το 69% είναι ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Όπως καταδεικνύεται, το 22% των προσώπων που ερωτήθηκαν θα παρακολουθήσει τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Κίεβο. Όμως μόλις το 9% εξ αυτών αναφέρει ως κίνητρο την ευχαρίστηση του να ακούς μουσική, το 26% δηλώνει ότι το ενδιαφέρει να ακούσει τα ειρωνικά σχόλια του Βρετανού παρουσιαστή και το 19% η προοπτική να σχολιάσει χλευαστικά το σόου, ιδίως τις κιτς εμφανίσεις των ερμηνευτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε