Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Οι αγρότες επιστρέφουν στις Βρυξέλλες: «Δίκαια εισοδήματα τώρα»

Οι αγρότες επιστρέφουν στις Βρυξέλλες: «Δίκαια εισοδήματα τώρα»
Reuters

Στις Βρυξέλλες επιστρέφουν σήμερα Δευτέρα 27.05.2024 οι αγρότες στέλνοντας νέο μήνυμα στους υπουργούς Γεωργίας που συνεδριάζουν στο Συμβούλιο. 

Αγρότες από όλη την Ευρώπη ενώνουν τη φωνή τους στις Βρυξέλλες, διεκδικώντας δίκαιες και καλύτερες αμοιβές.

Η διαμαρτυρία των γαλακτοπαραγωγών συμπίπτει με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας και θα προηγηθεί της Διεθνούς Ημέρας Γάλακτος, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές 2024.

Αγρότες από την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Λιθουανία, την Ιρλανδία και τη Δανία, αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» με το σύνθημα «Δίκαια εισοδήματα για τους αγρότες, τώρα!».

Οι γαλακτοπαραγωγοί θα καλέσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και όλες τις γεωργικές οργανώσεις, να υποστηρίξουν δίκαια εισοδήματα για τον τομέα τους.

Η διαμαρτυρία αναμένεται να προσελκύσει αρκετές εκατοντάδες συμμετέχοντες, ενώ αισθητή θα κάνουν την παρουσία τους πλαστικές αγελάδες βαμμένες στα εθνικά χρώματα.

Θα ξεκινήσει το μεσημέρι από την πλατεία του Λουλεβούργου (Place Luxembourg) και θα κατευθυνθεί προς τον κυκλικό κόμβο Σουμάν (Schuman). Δεν αποκλείεται η παρουσία τρακτέρ.

 

Οι αγρότες αναμένεται να αποκλείσουν εκ νέου την ευρωπαϊκή γειτονιά και τους δρόμους γύρω από τα θεσμικά όργανα. Σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τα ξημερώματα στην περιοχή των Βρυξελλών, ιδίως στο ευρωπαϊκό κέντρο, και συνιστάται στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι η 3η φορά που οι αγρότες διαμαρτύρονται στις Βρυξέλλες. Περισσότερα από 1.500 τρακτέρ είχαν κατακλύσει την βελγική πρωτεύουσα τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ τον Μάρτιο οι αγρότες έβαλαν φωτιές γύρω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Πληροφορίες από Brussels Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις