Κόσμος

“Οι Αλγερινοί έχουν την ευθύνη για τους συγγενείς του Καντάφι”

Τα μέλη της οικογένειας Καντάφι στην Αλγερία είναι "υπό την ευθύνη των Αλγερινών", δήλωσε ο Αλγερινός πρωθυπουργός Αχμεντ Ουγιαχία στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της έναρξης της φθινοπωρινής συνόδου του Συμβουλίου του Έθνους (Γερουσία).

“Οι ίδιοι οι Λίβυοι το δήλωσαν και μας ζήτησαν να τους θεωρούμε ως Αλγερινούς”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο APS.

Η υποδοχή τους από την Αλγερία “είναι μια ανθρωπιστική περίπτωση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης και άλλων ανθρωπιστικών περιπτώσεων”, είπε. “Αλγερία έχει μια ιστορία, παραδόσεις και πολιτισμό, και η Λιβύη, αδελφή χώρα με αρχαία ιστορία, είναι ένας γειτονικός λαός με τον οποίο μοιραζόμαστε ένα ένδοξο παρελθόν και ένα λαμπρό μέλλον”, δήλωσε ο Ουγιαχία.

Η Αλγερία δέχτηκε στις 29 Αυγούστου τρία παιδιά Μουάμαρ Καντάφι-την Αίσα που γέννησε ένα κοριτσάκι στο αλγερινό έδαφος, τον Μοχάμεντ και τον Χάνιμπαλ, συνοδευόμενους απο την Σάφια, τη δεύτερη σύζυγο του έκπτωτου ηγέτη.

Το εθνικό μεταβατικό συμβούλιο (CNT), πολιτικός βραχίονας της λιβυκής εξέγερσης, χαρακτήρισε την επομένη “πολύ απερίσκεπτη” την συμπεριφορά της Αλγερίας, που ενεργεί, όπως ισχυρίστηκε, κατά “των συμφερόντων του Λιβυκού λαού” δεχόμενη τα παιδιά του Καντάφι.

Ο Ουγιαχία είπε ότι τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν έγιναν δεκτά από άλλες χώρες, χωρίς να προκληθεί τέτοια κατακραυγή, όπως επίσης και η υποδοχή απο την Σαουδική Αραβία του ανατραπέντος πρόεδρου της Τυνησίας Μπεν Αλι και της οικογένειάς του από τις 14 Ιανουαρίου η οποία δεν προκάλεσε “τέτοιο σάλο”.

Διαβάστε
“Πέφτουν” τα τελευταία προπύργια του Καντάφι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρουμανία: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία βάζει στο «μικροσκόπιο» απάτης με δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού εν μέσω Covid-19
Οι αξιωματούχοι φέρονται να ζήτησαν και να πήραν χρήματα ως «μίζες», που έφταναν περίπου το 5% της συνολικής αξίας της σύμβασης
Covid test 6
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά το «κεφάλι» του Τζίμι Κίμελ από το ABC μετά το σχόλιο για τη Μελάνια Τραμπ ότι «λάμπει σαν μέλλουσα χήρα»
«Ο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος δεν είναι καθόλου αστείος όπως αποδεικνύουν οι άθλιες τηλεθεάσεις του, έκανε μια δήλωση στην εκπομπή του που είναι πραγματικά σοκαριστική» αναφέρει μεταξύ άλλων
Ντόναλντ και Μελάνισ Τραμπ 6