Κόσμος

Οι Αλβανοί τρέμουν τους μετανάστες! Αυξήθηκαν οι ροές από Ελλάδα

Μόνο χθες εντοπίστηκαν να περνούν τα σύνορα 26 Αφγανοί μετανάστες με προορισμό το Μαυροβούνιο.

Οι αλβανικές αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους για την αλματώδη όπως λένε αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα προς την Αλβανία.
Η αλβανική αστυνομία αναμένεται να επαναπροωθήσει στην Ελλάδα τους συλληφθέντες πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν ως στόχο να περάσουν στο Μαυροβούνιο.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας εξετάζουν το ενδεχόμενο δράσης οργανωμένων κυκλωμάτων, τα οποία διακινούν μεγάλες ομάδες προσφύγων, μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Μαυροβουνίου.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ροές, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες άνοιξε γραφείο στο Αργυρόκαστρο και ενίσχυσε την παρουσία της στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ναόμι Μπάιντεν αποδομεί το βιβλίο του Τζέικ Τάπερ για τον παππού της Τζο Μπάιντεν: «Πολιτική σαπουνόπερα για κουτσομπόληδες»
Το βιβλίο με τίτλο «Origin Sin» κυκλοφορεί σήμερα (20.05), δύο μέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη - Ποια είναι η κούκλα εγγονή του
Ναόμι Μπάιντεν
Εστιάτορας στη Γαλλία σκότωσε, τεμάχισε και μαγείρεψε έναν 60χρονο – Η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ
Ο δράστης ομολόγησε πως προσπάθησε να κλέψει κάνναβη από το σπίτι του θύματος και στη συνέχεια τον φίμωσε μέχρι που πέθανε από ασφυξία - Για την υπόθεση κατηγορείται και η σύντροφος του εστιάτορα
Ζευγάρι