Κόσμος

Οι αμερικανικοί δασμοί θα πλήξουν σκληρά την Ευρώπη, λέει η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας

«Πρέπει να επιτευχθεί γρήγορα ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις»

Οι δασμοί 30% στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους οποίους απειλεί ο Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι επιβλαβείς τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Κατερίνα Ράιχε ζητώντας μια πραγματιστική λύση στον κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο.

“Οι δασμοί θα πλήξουν σκληρά τις ευρωπαϊκές εξαγωγικές εταιρίες. Ταυτόχρονα θα έχουν και ισχυρό αντίκτυπο στην οικονομία και τους καταναλωτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού”, δήλωσε σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Η υπουργός Οικονομίας κάλεσε την ΕΕ να διαπραγματευτεί με “ρεαλιστικό τρόπο” με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών 30% την 1η Αυγούστου στα ευρωπαϊκά προϊόντα.

“Η ΕΕ πρέπει τώρα, στον χρόνο που της απομένει, να διαπραγματευτεί ρεαλιστικά μια λύση με τις Ηνωμένες Πολιτείες που να εστιάζει στα κύρια σημεία της σύγκρουσης”, δήλωσε η Κατερίνα Ράιχε.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους των 27 κρατών μελών της ΕΕ, σ.σ.) έχει την υποστήριξή μας σε αυτήν την προσέγγιση”, πρόσθεσε η Γερμανίδα υπουργός.

“Πρέπει να επιτευχθεί γρήγορα ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις”, τόνισε.

Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεων της εμπορικής επίθεσης των ΗΠΑ, καθώς η οικονομία της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στη βιομηχανία, τη χημική, τη φαρμακευτική, την αυτοκινητοβιομηχανία, τη χαλυβουργία και την κατασκευή εργαλειομηχανών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε την ΕΕ να καταλήξει σε μια “απλή” συμφωνία με την Ουάσινγκτον, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς τους βασικούς τομείς, ακόμη και αν αυτό σημαίνει συναίνεση σε μια υπερδασμολόγηση σε άλλα προϊόντα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για εκρήξεις σε αμερικανική βάση στο Κουβέιτ – Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον