Κόσμος

Οι Αμερικανοί δεν “βλέπουν” λαθρεμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών στην Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ εξέφρασε την διαφωνία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Ισραηλινού ομολόγου του Μοσέ Γιαλόν που ανέφεραν πως η Τουρκία συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

«Διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση», δήλωσε ο Τόνερ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Δεν έχουμε δει καμιά ροπή για αυτό, καμιά ένδειξη για αυτό», ανέφερε ο Τόνερ.

Ο Τόνερ επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μια τέτοια εμπλοκή δεν θα είχε νόημα οικονομικά, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Τουρκικής κυβέρνησης», συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου στο οποίο επιδίδεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η EBU απειλεί με κυρώσεις τους Ισπανούς σχολιαστές της Eurovision επειδή αναφέρθηκαν στον πόλεμο στη Γάζα
Οι 2 παρουσιαστές αναφέρθηκαν σε επιστολή που έστειλε η Ισπανία στην EBU για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision αλλά και στον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Γάζα
Τραγουδίστρια
5