Κόσμος

Οι Αμερικανοί δεν “βλέπουν” λαθρεμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών στην Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ εξέφρασε την διαφωνία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Ισραηλινού ομολόγου του Μοσέ Γιαλόν που ανέφεραν πως η Τουρκία συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση», δήλωσε ο Τόνερ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Δεν έχουμε δει καμιά ροπή για αυτό, καμιά ένδειξη για αυτό», ανέφερε ο Τόνερ.

Ο Τόνερ επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μια τέτοια εμπλοκή δεν θα είχε νόημα οικονομικά, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Τουρκικής κυβέρνησης», συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου στο οποίο επιδίδεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, σύμφωνα με την Ντόχα
Επτά και πλέον μήνες μετά την έναρξη των βομβαρδισμών των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη μοιάζουν να έχουν περιέλθει εκ νέου σε αδιέξοδο
Doha, Qatar - December 20, 2024: Waving Qatar flag in Doha city center with city center in background