Κόσμος

Οι έγκυες με κορονοϊό κινδυνεύουν να γεννήσουν πρόωρα και το μωρό να μπει σε ΜΕΘ

Οι έγκυες γυναίκες με Covid – 19 είναι πιθανότερο να έχουν πρόωρο τοκετό και το μωρό τους να χρειαστεί εισαγωγή σε μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι οι έγκυες είναι πιθανότερο – σε σχέση με τις συνομήλικες μη έγκυες – να μην έχουν συμπτώματα όπως πυρετό και μυαλγία, ενώ όσες είναι υπέρβαρες, μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα, όπως υπέρταση και διαβήτη, κινδυνεύουν να νοσήσουν βαρύτερα λόγω του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να χρειασθούν εισαγωγή σε ΜΕΘ και διασωλήνωση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σακίλα Θανγκαρατινάμ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ), αξιολόγησαν στοιχεία από 77 μελέτες, οι οποίες αφορούσαν συνολικά 11.432 έγκυες γυναίκες με διαγνωσμένη ή ύποπτη Covid-19.

Ένα στα τέσσερα νεογνά (25%) που γεννήθηκε από μητέρα με Covid-19, έχει χρειασθεί εισαγωγή σε μονάδα εντατικής νοσηλείας μετά τη γέννηση του, όμως οι θάνατοι νεογέννητων και τα ποσοστά θνησιγένειας παραμένουν πολύ χαμηλά. Σύμφωνα με τη μελέτη, το 17% των εγκύων γυναικών με Covid-19 έχει γεννήσει πρόωρα πριν την 37η εβδομάδα (δεν είναι ακόμη σαφής η αιτία γι’ αυτό), ενώ το 4% έχει χρειαστεί εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και το 3% διασωλήνωση.

Οι έγκυες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19, γι’ αυτό πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα -όπως και οι γύρω τους- να μην κολλήσουν τον κορονοϊό, ιδίως αν έχουν άλλα χρόνια προβλήματα υγείας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό