Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

“Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί!” – Πόλεμο με τη Γερμανία ξεκίνησε ο Τραμπ

“Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί!” – Πόλεμο με τη Γερμανία ξεκίνησε ο Τραμπ

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τη Γερμανία σε οικονομικό επίπεδο. Το είχε δηλώσει άλλωστε “πρώτα η Αμερική” και έτσι οι Γερμανοί μόνο… φίλοι του δεν είναι.

Αυτή τη φορά μάλλον δεν πρόκειται για μια από τις συνηθισμένες διπλωματικές γκάφες του Πλανητάρχη…

 «The Germans are bad, very bad», οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί, φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες αναφερόμενος στο γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel.
Και αμέσως έδειξε και τον λόγο που θεωρεί κακούς τους Γερμανούς. Το θέμα είναι οικονομικό…
«Κοιτάξτε τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων τα οποία πουλάνε στις ΗΠΑ. Είναι τρομερό. Αυτό θα το σταματήσουμε» συνέχισε.
Ο Τραμπ με το γνωστό του… στιλ κατάφερε να αφήσει άφωνους του Ευρωπαίους, καθώς με τα όσα είπε μάλλον ήθελε να δείξει ότι οι εμπορικές συμφωνίες με την Ευρώπη ίσως θα πρέπει να τεθούν σε νέα βάση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Süddeutsche Zeitung” η πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε την κατάπληξή της για το πόσο λίγο κατανοούν οι Αμερικανοί την εμπορική πολιτική. Προφανώς οι φιλοξενούμενοι αγνοούν ότι οι εμπορικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνάπτονται από κοινού, γράφει η εφημερίδα του Μονάχου, η οποία αναφέρει επίσης ότι ο Γκάρι Κον, ο οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλτν Τραμπ, φέρεται να είπε σε συζήτηση ότι ισχύουν διαφορετικοί δασμοί μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας και μεταξύ ΗΠΑ και Βελγίου…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε