Κόσμος

Οι Γερμανοί ενημερώνουν τους πρόσφυγες να μην φοβηθούν με τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα

Τα πυροτεχνήματα και τα βαρελότα, με τα οποία κατά παράδοση γιορτάζουν οι Γερμανοί τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, θα απαγορευτούν σε ορισμένες περιοχές, ιδίως σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα πολλοί νεοαφιχθέντες μετανάστες και πρόσφυγες ενημερώνονται για το έθιμο αυτό, ώστε να μην τραυματιστούν σωματικά ή ψυχικά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές πολλών κρατιδίων, όπως της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Έσσης και της Βάδης-Βυρτεμβέργης, απαγόρευσαν τη χρήση των πυροτεχνημάτων στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, αφενός γιατί φοβούνται μήπως προκληθούν πυρκαγιές και αφετέρου για να μην προκληθεί ακόμη μεγαλύτερο άγχος στους ανθρώπους αυτούς που φέρουν ψυχικά τραύματα από τους πολέμους και τις διώξεις που έχουν υποστεί.

“Αυτοί που έρχονται από εμπόλεμεες ζώνες έχουν συνδέσει τους θορύβους των εκρήξεων με πυροβολισμούς ή βόμβες και όχι με βαρελότα”, εξήγησε ένας εκπρόσωπος των αρχών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Κριστόφ Ζέμπελερ.

Ταυτόχρονα, το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι πυρκαγιές στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και πολλές αποδίδονται σε εμπρηστικές ενέργειες. Σε ορισμένα τέτοια κέντρα τοιχοκολλήθηκαν αφίσες με τις οποίες ζητείται από τους αιτούντες άσυλο να μην χρησιμοποιήσουν πυροτεχνήματα και βαρελότα στον χώρο.

Σε προσφυγικά κέντρα του Βερολίνου έχουν αναρτηθεί προειδοποιήσεις, σε πολλές γλώσσες, που ενημερώνουν τους ενοίκους ότι “οι θόρυβοι θα είναι πολύ δυνατοί” την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. “Σας παρακαλούμε θερμά να μιλήσετε στα παιδιά σας” για να μην φοβηθούν “και να έχετε κλειστά τα παράθυρα”, συμβουλεύουν αυτές οι πινακίδες.

Σε μια κοινότητα της Βαυαρίας, το Ράιχενμπεργκ, οι τοπικές αρχές έκαναν μια “δοκιμαστική γιορτή” με πυροτεχνήματα για να προετοιμάσουν τους πρόσφυγες για το τι τους περιμένει αύριο τη νύχτα. “Δεν προκλήθηκε πανικός” κατά την “πρόβα” της Πρωτοχρονιάς, είπε μια εκπρόσωπος των αρχών.

Οι Γερμανοί δαπάνησαν πέρσι περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ για πυροτεχνήματα και βαρελότα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πεδίο μάχης» η Γαλλία: Πάνω από 900 τραυματίες και 6.000 προσαγωγές – Φωτιές και δακρυγόνα «σκεπάζουν» Παρίσι, Λυών και Μασσαλία
Αστυνομικός κατηγορείται για βιαιοπραγία αφού εκτόξευσε δακρυγόνο με ευθεία βολή τραυματίζοντας σοβαρά στο πρόσωπο μαθητή λυκείου στην περιοχή του Παρισιού
Διαδηλωτές στο παρίσι
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν κατηγορείται ότι έριξε κάτω σημαίες του Ισραήλ και της ΕΕ: «Έβγαλα τη μία και η άλλη έπεσε», είπε
«Η ενέργειά μας αποτελεί μέρος της καταδίκης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση», είπε η ομάδα της Χασάν
Ρίμα Χασάν
Προειδοποίηση από την Επιτροπή του βραβείου Νόμπελ: «Ανησυχία για την κατεύθυνση του κόσμου»
«Γνωρίζουμε τι αφήνουμε πίσω μας, δεν γνωρίζουμε πόσο από αυτό θα επιβιώσει και με ποια μορφή και σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι θα έρθει», δήλωσε ο γραμματέας της επιτροπής του Βραβείου Ειρήνης Νόμπελ
Χαρπβίκεν, Γραμματέας Νόμπελ Ειρήνης