Κόσμος

Οι Γερμανοί συνέλαβαν νεοναζί με 100 κιλά εκρηκτικά στο διαμέρισμά του

Η γερμανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός νεοναζί εφήβου αλλά και ενός ακόμα υπόπτου, με κατηγορίες πως σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση με τα περισσότερα από 100 κιλά εκρηκτικών που βρέθηκαν στο σπίτι τους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οπλισμένοι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση παράνομων πυροτεχνημάτων αλλά και εκρηκτικών υλικών από ένα διαμέρισμα στην κατά τα άλλα ήσυχη πόλη του Λαουτερεκεν στα δυτικά της Γερμανίας, δύο ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα περισσότερα από τα εκρηκτικά είχαν αποκτηθεί παράνομα, κυρίως από την Πολωνία, ενώ άλλα είχαν κατασκευαστεί επίσης παράνομα εντός του σπιτιού.

Στόχος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν η κοντινή πόλη του Καϊζερσλάουτερν.  Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 18χρονος, στον οποίο ανήκε το διαμέρισμα αλλά και ο 24χρονος φίλος του από τη Ρηνανία-Βεστφαλία.

Κρατούνται με τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών αλλά και πως σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στη γερμανική ακροδεξιά και σύμφωνα με την αστυνομία. Η αστυνομία αναγκάστηκε να εκκενώσει σχεδόν 100 σπίτια που βρίσκονταν κοντά στο διαμέρισμα του 18χρονου, καθώς υπήρχαν φόβοι για πυροδότηση των εκρηκτικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
6
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 13