Κόσμος

Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά – Δεν υπήρξε συμφωνία με την Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την αποχώρησή τους από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς (INF) καθώς οι συνομιλίες τους με τη Ρωσία δεν κατέληξαν πουθενά, όπως ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμη Αμερικανίδα αξιωματούχος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνάντηση που είχαν στη Γενεύη αξιωματούχοι των δύο χωρών προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα κατέληξαν σε αποτυχία, είπε η υφυπουργός Εξωτερικών Άντρεα Τόμσον, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τη διεθνή ασφάλεια.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα ότι παραβιάζει συστηματικά τη συνθήκη αυτή που υπογράφηκε το 1987, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, κάτι που η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η Τόμσον είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν, στις 2 Φεβρουαρίου, την εξάμηνη διαδικασία για την αποχώρησή τους από τη Συνθήκη αυτή.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα έχει στη διάθεσή της έξι μήνες για να αποδείξει ότι συμμορφώνεται με τη συμφωνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη