Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ δίνουν 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca σε άλλες χώρες

AstraZeneca
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν σε άλλες χώρες 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς μέχρι σήμερα δεχόταν κριτική για την άρνηση εξαγωγής αυτού του εμβολίου που δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση στη χώρα.

«Οι ΗΠΑ θα αποδεσμεύσουν 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca προς όφελος άλλων χωρών, όταν γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε με tweet του ο Άντι Σλάβιτ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι ΗΠΑ και οι επικρίσεις

Απέφυγε να απαντήσει στις επικρίσεις ότι η Ουάσινγκτον συσσωρεύει δόσεις εμβολίων χωρίς να τις χρησιμοποιεί. «Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ακόμα πολύ λίγες διαθέσιμες. Δεν σπαταλήθηκε χρόνος», είπε.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να «σχεδιάζει» αυτό το μέτρο, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, υποσχόμενη να δώσει λεπτομέρειες «στο εγγύς μέλλον» σχετικά με το ποιες χώρες θα επωφεληθούν από αυτά τα εμβόλια.

«Πριν αποσταλούν οι δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca από τις ΗΠΑ, ο FDA (σ.σ. αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων) θα επιβεβαιώσει ότι αυτές οι δόσεις πληρούν τις απαιτήσεις ποιότητας», είπε.

Click4more: Εμβόλιο κορονοϊού και εγκυμοσύνη: Γιατί συστήνονται Pfizer και Moderna (video)

Η Ουάσινγκτον είχε ήδη ανακοινώσει συμφωνίες για την αποστολή 2,5 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στο Μεξικό και 1,5 εκατομμυρίων στον Καναδά.

Μόνο τρία εμβόλια είναι προς το παρόν εγκεκριμένα στις ΗΠΑ: αυτά των Pfizer / BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson.

Αλλά εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca έχουν παρασκευαστεί στη χώρα, όπου δεν μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις