Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall
Reuters

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι το Ισλαμικό Κράτος προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στα περίχωρα της Μόσχας, σύμφωνα με δημοσίευμα των αμερικανικών εφημερίδων «Washington Post» και «New York Times», σήμερα Τετάρτη (3.4.24).

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επικαλούνται αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, η πληροφορία για τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall διαβιβάστηκε στη ρωσική πλευρά στις 6 Μαρτίου.

Στις 7 Μαρτίου, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα προειδοποιπούσε τους Αμερικανούς πολίτες για την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ως πιθανούς στόχους χώρους «συναυλιών».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι πηγές και εμπειρογνώμονες στη «Washington Post», σπανίως διαβιβάζουν λεπτομέρειες για προετοιμαζόνες επιθέσεις, επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στο να αποκαλυφθούν οι πηγές και οι μέθοδοι συγκέντρωσης κατασκοπευτικών πληροφοριών.

Εκτός από τη «Washington Post» και οι «New York Times» γράφουν επικαλούμενοι δικές τους πηγές, αναφέροντας ότι η CIA ενημέρωσε την Ρωσία για την απειλή επίθεσης στο Crocus City Hall από το Ισλαμικό Κράτος.

«Η προειδοποίηση των ΗΠΑ στη Ρωσία πριν από την τρομοκρατική επίθεση στα περίχωρα της Μόσχας ήταν πολύ συγκεκριμένη, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων, το Crocus City Hall ήταν πιθανός στόχος του “Ισλαμικού Κράτους”», αναφέρεται στο άρθρο.

Η προειδοποίηση υποδείκνυε τη σωστή τοποθεσία, αλλά η χρονική στιγμή δεν ήταν ακριβής και θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η επίθεση θα μπορούσε να γίνει σε διάστημα μερικών ημερών, σύμφωνα με τους New York Times.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάζει τις αναφορές των εν λόγω αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ότι οι ΗΠΑ κατονόμασαν το Crocus City Hall ως πιθανό στόχο της τρομοκρατικής επίθεσης.

«Αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, επειδή παρόμοιες ανταλλαγές πληροφοριών γίνονται μέσω των καναλιών των ειδικών υπηρεσιών, οι πληροφορίες διαβιβάζονται άμεσα από υπηρεσία σε υπηρεσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις