Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ φακέλωναν τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το καραβάνι μεταναστών

Οι ΗΠΑ φακέλωναν τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το καραβάνι μεταναστών
photo Reuters

Οι αρχές στις ΗΠΑ προχώρησαν στο φακέλωμα των δημοσιογράφων που κάλυπταν το καραβάνι μεταναστών προς στη χώρα.

Συγκεκριμένα οι αμερικανικές αρχές δημιούργησαν μια μυστική βάση δεδομένων με τα ονόματα των δημοσιογράφων και των μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων που ακολουθούσαν ένα καραβάνι μεταναστών από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Μάλιστα οι αρχές φέρεται να αποκάλυψαν τα διαβατήριά τους ώστε να επισημανθούν στις υπηρεσίες των συνόρων, όπως μετέδωσε το τοπικό κανάλι NBC 7, επικαλούμενο έγγραφα από το υπουργείο Εσωτερικών. Σε αυτά τα έγγραφα καταγράφονται τα άτομα που έπρεπε να ελεγχθούν ανάμεσα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταξύ των… φακελωμένων από την συνοριακή αστυνομία των ΗΠΑ, περιλαμβάνονται 10 δημοσιογράφοι, ένας δικηγόρος και ακόμη 47 άτομα οι οποίοι χαρακτηρίζονται οργανωτές, υποκινητές ή γενικώς αγνώστου ρόλου.

Η λίστα περιλαμβάνει υποστηρικτές ενώσεων μεταναστών όπως η Border Angels (Άγγελοι των Συνόρων) και Pueblo Sin Fronteras (Λαός Χωρίς Σύνορα), σύμφωνα με το NBC 7.

«Είμαστε μια υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών, όχι υπηρεσία πληροφοριών. Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε φακέλους για ανθρώπους, όμως φτιάχνουν. Πρόκειται για κατάχρηση του ρόλου των συνοριακών πρακτόρων», τόνισε μιλώντας στο NBC 7.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις