Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ “φλέγονται” από τον κορονοϊό – 62.500 νέα κρούσματα

Οι ΗΠΑ “φλέγονται” από τον κορονοϊό – 62.500 νέα κρούσματα
photo Reuters

Στις ΗΠΑ εντοπίστηκαν τουλάχιστον 62.500 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό την Παρασκευή, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Την Πέμπτη ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφηκε ήταν 62.304 ενώ τον Ιούνιο ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ αυξανόταν σε ημερήσια βάση κατά 28.000 μεσοσταθμικά, πάντα κατά τα δεδομένα του Reuters.

Επτά πολιτείες ανακοίνωσαν αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που αποτελούν ρεκόρ χθες: η Αλάσκα, η Τζόρτζια, η Λουιζιάνα, η Μοντάνα, το Οχάιο, η Γιούτα και το Ουισκόνσιν.

Η Walt Disney ανακοίνωσε ότι δεν ακυρώνει το σχέδιό της να ανοίξει το τεράστιο θεματικό πάρκο της στο Ορλάντο σήμερα Σάββατο, παρότι η Φλόριντα κατέγραψε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων μόλυνσης (11.000+).

Οι Αμερικανοί διχάζονται ολοένα περισσότερο για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, ιδίως όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων και των επιχειρήσεων ή τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους. Και αυτό παρότι οι ειδικοί τονίζουν πως η χρήση μάσκας αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την διασπορά του ιού.

Πάνω από 133.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19. Λίγο νωρίτερα χθες Παρασκευή, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) μεταφόρτωσαν στον ιστότοπό τους δεδομένα κατά τα οποία στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 3.106.931 μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (+59.260) και 132.855 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 (+799). Τα δεδομένα των CDC, που ανακοινώνονται απογευματινές ώρες, τείνουν να μην συμπεριλαμβάνουν πλήρη δεδομένα από όλες τις πολιτείες αυθημερόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις