Κόσμος

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη βία εναντίον διαδηλωτών στη Μιανμάρ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ να μην κάνει χρήση βίας και να παραδώσει την εξουσία, μετά τον θάνατο μιας διαδηλώτριας, του πρώτου ανθρώπου που χάνει τη ζωή του στη χώρα σε κινητοποιήσεις κατά του στρατιωτικού καθεστώτος μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

«Καταδικάζουμε κάθε είδους βία εναντίον του λαού της Μιανμάρ και επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τον στρατό να μην κάνει χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της 20χρονης Μία Τουάτε Χάινγκ, η οποία ξεψύχησε σήμερα, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό τις στις 9 Φεβρουαρίου, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα άκρα Ισπανία και Ιταλία για την επαναφορά της Σένγκεν: Τελεσίγραφο από τη Μαδρίτη – «Δεν δεχόμαστε επιβολές», απαντά η Ρώμη
Η κυβέρνηση Μελόνι αρνείται να υποχωρήσει πριν από τις 15 Αυγούστου, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και νέο μεταναστευτικό κύμα στη Θέουτα
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα