Κόσμος

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Μαδούρο για εμπορία ναρκωτικών! Αμοιβή μαμούθ για πληροφορίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατηγορίες κατά του Νικολάς Μαδούρο και των υπουργών για εμπορία ναρκωτικών απήγγειλε η Ουάσιγκτον προσφέροντας ταυτόχρονα αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες.

Οι κατηγορίες κατά του Μαδούρο και των συνεργατών του ασκήθηκαν από το  υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δίνοντας και αμοιβή μαμούθ για σχετικές πληροφορίες, σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισαν στο σχέδιο «να πλημμυρίσουν» τις ΗΠΑ με κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Νοτίου Τομέα της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν, ο Μαδουρο, ο υπουργός Αμύνης, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλοι αξιωματούχοι διατηρούσαν «την τελευταία 20ετία μία συνεργασία ναρκο-τρομοκρατίας με το κίνημα των FARC» στη γειτονική Κολομβία.

«Ο στόχος και το μέγεθος του υπόπτου εμπορίου ναρκωτικών κατέστησαν δυνατά μόνο διότι ο Μαδούρο κι άλλοι διέφθειραν τους θεσμούς στη Βενεζουέλα και παρείχαν στρατιωτική και πολιτική προστασία για τα εκτρωματικά εγκλήματα ναρκο-τρομοκρατίας που περιγράφονται στο κατηγορητήριό μας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης «προσφέρει αμοιβή έως και 15 εκατ. δολάρια για πληροφορίες σχετικές με τον Νικολάς Μαδούρο Μόρο».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 10
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν
Άντι Μπέρναμ: Δάκρυσε για τον πατέρα του που έχει Αλτσχάιμερ – «Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαι πρωθυπουργός»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας που μένει ο πατέρας του όταν ο ίδιος πήγε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ
Prime Minister Andy Burnham speaking during a visit to a family centre in Sheffield, South Yorkshire, for the launch of the biggest transfer of power from Westminster in a generation, which will allow English mayors to keep a share of the taxes collected in their area, giving communities greater control over the decisions that shape jobs, transport, housing and public services. July 31, 2026. Annabel Lee-Ellis/Pool via REUTERS