Κόσμος

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Μαδούρο για εμπορία ναρκωτικών! Αμοιβή μαμούθ για πληροφορίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατηγορίες κατά του Νικολάς Μαδούρο και των υπουργών για εμπορία ναρκωτικών απήγγειλε η Ουάσιγκτον προσφέροντας ταυτόχρονα αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες.

Οι κατηγορίες κατά του Μαδούρο και των συνεργατών του ασκήθηκαν από το  υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δίνοντας και αμοιβή μαμούθ για σχετικές πληροφορίες, σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισαν στο σχέδιο «να πλημμυρίσουν» τις ΗΠΑ με κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Νοτίου Τομέα της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν, ο Μαδουρο, ο υπουργός Αμύνης, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλοι αξιωματούχοι διατηρούσαν «την τελευταία 20ετία μία συνεργασία ναρκο-τρομοκρατίας με το κίνημα των FARC» στη γειτονική Κολομβία.

«Ο στόχος και το μέγεθος του υπόπτου εμπορίου ναρκωτικών κατέστησαν δυνατά μόνο διότι ο Μαδούρο κι άλλοι διέφθειραν τους θεσμούς στη Βενεζουέλα και παρείχαν στρατιωτική και πολιτική προστασία για τα εκτρωματικά εγκλήματα ναρκο-τρομοκρατίας που περιγράφονται στο κατηγορητήριό μας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης «προσφέρει αμοιβή έως και 15 εκατ. δολάρια για πληροφορίες σχετικές με τον Νικολάς Μαδούρο Μόρο».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμφωνία για άμεση ενεργειακή εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
Λίγο νωρίτερα, ο Ζελένσκι, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις Τραμπ που πρότεινε να αποκτήσει νέο ηγέτη η Ουκρανία για να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωνε ότι θα κάνει εκλογές αν γίνει εκεχειρία 60 ημερών
ATTENTION: PHOTO MONTAGE: Following the announcement of new Ukraine talks, indications are mounting that Budapest is the site of a possible meeting between the presidents of Ukraine and Russia with Donald Trump. From left: Volodymyr Zelensky, Donald Trump, and Vladimir Putin. Photo by: Presidential Office of Ukraine/picture-alliance/dpa/AP Images 10
Politico: «Ο Πούτιν θα σας σύρει στον πόλεμο», προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ο πρώην ΥΠΕΞ της Ουκρανίας
Ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ουκρανία θα περάσει τον χειρότερο χειμώνα της μέχρι σήμερα, καθώς η Ρωσία στοχεύει τις υποδομές της χώρας σε μια προσπάθεια να κάμψει την αντίστασή της
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα