Κόσμος

Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 425 εκατ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν απόψε (01.11.2024) ότι θα στείλουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα που ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Βόρεια Κορέα για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία με σκοπό να πολεμήσουν ενάντια στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποστολή μόλις λίγες μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές την 5η Νοεμβρίου.

Αυτό το νέο πακέτο, περιλαμβάνει εξοπλισμό για την αντιαεροπορική άμυνα, πυρομαχικά για το πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και αντιαρματικά όπλα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Τα όπλα αυτά προέρχονται από τα ήδη υπάρχοντα αποθέματα του αμερικανικού στρατού.

Η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να εργάζεται (…) για να ανταποκριθεί στις κατεπείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, προκειμένου να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Οι ΗΠΑ είναι η βασική υποστηρίκτρια του Κιέβου σε στρατιωτικό εξοπλισμό, έχοντας δώσει περισσότερα από 60 δισεκ. δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια από την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Την επόμενη Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους μεταξύ της Δημοκρατικής Κάμαλα Χάρις και του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει ανοιχτά τις αμφιβολίες του όσον αφορά τη συνέχιση της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ