Κόσμος

Οι ΗΠΑ θέλουν την Ιταλία στην ευρωζώνη

Οι ΗΠΑ θέλουν την Ιταλία στην ευρωζώνη. Αυτό δήλωσε με έμφαση αμερικανός αξιωματούχος αναφορικά με την κρίση που υπάρχει στην Ιταλία και έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις αγορές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερο για την Ιταλία και τις άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης να διευθετήσουν τις διαφωνίες τους χωρίς να υπάρξουν μείζονες μεταβολές στην οικονομική και νομισματική ένωση. Αυτό, δήλωσε ανώτερο στέλεχός του την Τρίτη, καθώς η πολιτική κρίση και η αναστάτωση που προκάλεσε στις αγορές έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ζητήματα κλειδιά ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) αυτή την εβδομάδα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος τόνισε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί στενά την πολιτική αναταραχή στην Ιταλία, αλλά δεν βλέπει μέχρι τώρα συστημικές επιπτώσεις στις ιταλικές και στις διεθνείς αγορές που να προκαλούν την ανησυχία της Ουάσινγκτον.

«Θα ήταν καλύτερα εάν έλυναν τα ζητήματα μέσα στην ευρωζώνη χωρίς να υπάρξουν μείζονες αλλαγές, ασφαλώς οι Ιταλοί έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό», είπε ο αξιωματούχος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Λαβρόφ από ΟΗΕ: «Η Ευρώπη κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, στην οποία δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την Ουκρανία
Σεργκέι Λαβρόφ
6
Η «κρυφή» εγγονή του Πούτιν με το επώνυμο Ζελένσκι: Η 8χρονη Έλσα φέρει το επίθετο της μητέρας της και όχι του πατέρα της
Το κορίτσι, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και φέρεται να είναι παιδί της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Κατερίνας Τιχόνοβα και του Ρώσου χορευτή μπαλέτου και σκηνοθέτη Ιγκόρ Ζελένσκι
Βλαντίμιρ Πούτιν