Κόσμος

Οι λυκειάρχες στην Ιταλία ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Η Ιταλική Ένωση Λυκειαρχών ζήτησε από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό όλων των σχολείων της χώρας.

«Για να ξανανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, πρέπει να αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων όσοι εργάζονται σε αυτά. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, κάτι που απαιτεί – εκ των πραγμάτων – πολύ μεγάλους χώρους», υπογραμμίζουν οι Ιταλοί λυκειάρχες.

Αύριο εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι, στον οποίο, όπως είπαν, «θα παρουσιάσουν όλες τις θέσεις τους σχετικά με τα εμβόλια και τους καθηγητές».

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να εξετάσει το όλο θέμα και να λάβει πιθανόν την σχετική απόφαση. Οι περισσότεροι Ιταλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι είναι όλο και πιθανότερος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού των σχολείων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε Τραμπ και Πεζεσκιάν: Το Ιράν να σταματήσει τα χτυπήματα στη Μέση Ανατολή και να ανοίξει τα στενά του Ορμούζ
Ο Μακρόν, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο τη Δευτέρα, είναι ο πρώτος δυτικός ηγέτης που συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Ιράν από την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος
Εμανουέλ Μακρόν
Νεκρός στρατιώτης των ΗΠΑ από ιρανική επίθεση σε αμερικανική βάση στη Σαουδική Αραβία – Το Ισραήλ εξολόθρευσε 5 ανώτερους διοικητές στον Λίβανο
Η σύγκρουση εξαπλώνεται στον Κόλπο με νεκρούς στη Σαουδική Αραβία, αναχαιτίσεις ιρανικών drones από τα ΗΑΕ και έντονες διπλωματικές κινήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου
Τεχεράνη 26