Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι νέοι κατηγορούν τα «Φιλαράκια» για ομοφοβία και μισογυνισμό

Οι νέοι κατηγορούν τα «Φιλαράκια» για ομοφοβία και μισογυνισμό

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που μεγάλωσαν με τον Ρος, τη Φοίβη, τη Ρέιτσελ, τον Τσάντλερ, τη Μόνικα και τον Τζόι ενθουσιάστηκαν που θα ανέβει στο Netflix αλλά είναι αρκετοί εκείνοι που βλέπουν τα Φιλαράκια με διαφορετικό μάτι.

Σε αντίθεση με το πώς βλέπουν τα Φιλαράκια εκείνοι που παρακολούθησαν τη σειρά τη δεκαετία του 1990, πολλοί είναι εκείνοι που τη βλέπουν διαφορετικά υπό το πρίσμα της νέας χιλιετίας.

Με σχόλιά τους στο Twitter στέκονται στο fat-shaming της Μόνικα που είχε παραπάνω κιλά στο γυμνάσιο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα Φιλαράκια της έκαναν flash back στο πώς ήταν στην εφηβεία της.

“Κάποιο κορίτσι έφαγε τη Μόνικα!” σχολίαζε ο Τζόι όταν έβλεπαν βίντεο από τον σχολικό χορό. “Το fat shaming της Μόνικα στα Φιλαράκια θα είναι πάντα προβληματικό. Δεν είναι τόσο “χοντρή” για τόσα σχόλια” σχολίασε χρήστης στο Twitter.

“Το fat shaming σε αυτό το επεισόδιο στα Φιλαράκια είναι εξωπραγματικό. Ακόμα αγαπώ τα Φιλαράκια. Θεωρώ ότι πραγματικά δείχνει τι έχουμε πετύχει ως κοινωνία και αλλάξαμε από τότε!”.

Έτσι βλέπουν σήμερα τα Φιλαράκια

Η σειρά έχει επίσης χαρακτηριστεί ομοφοβική και τρανσφοβική. Ο πατέρας του Τσάντλερ έχει σχέση με το pool boy πίσω από την πλάτη της συζύγου του. Τα Φιλαράκια του Τσάντλερ δεν τον άφησαν ποτέ να το ξεχάσει και η περιφρόνησή του για τον πατέρα του χειροτερεύει όταν τον βλέπει ως drag στο Λας Βέγκας.

“Υπήρχε ανήθικη περιφρόνηση του Τσάντλερ για τον queer πατέρα του. Πολλοί θα πουν ότι αυτός ο πανικός για τους γκέι ήταν της εποχής αλλά πραγματικά αυτό το κάνει ακόμα πιο απειλητικό”, έγραψε σε άρθρο του ο Nimh Ni Mhaoileoin.

Εστιάζουν και στο ξέσπασμα του Ρος όταν είδε τον γιο του Μπεν να παίζει με μια κούκλα Barbie ή τη συμπεριφορά του όταν η Ρέιτσελ προσέλαβε άντρα για νταντά του παιδιού υποθέτοντας πως πρέπει να είναι ομοφυλόφιλος.

Αν και οι σύγχρονοι θεατές μπορεί να βλέπουν με μισό μάτι τη σειρά, αξίζει να επισημανθεί ότι προβλήθηκε για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι στα Φιλαράκια υπήρχε ο γάμος της πρώην γυναίκας του Ρος με τη σύντροφό της που ήταν τόσο πρωτοποριακό που σε κόπηκε σε πολλά μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Πηγή: LadBible

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις