Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι πρώτες εικόνες από τους πυραύλους που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Οι πρώτες εικόνες από τους πυραύλους που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα
Φωτογραφία EPA

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προκάλεσε ξανά… ταραχή. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ιστορική συνάντηση στην αποκρατικοποιημένη ζώνη και το… πέρασμα του Ντόναλντ Τραμπ στη Βόρεια Κορέα, η Πιονγκγιάνγκ έκανε νέα βαλλιστική δοκιμή.

Τουλάχιστον ο ένας από τους δυο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσε, υπό το… βλέμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν φυσικά, η Βόρεια Κορέα το πρωί της Πέμπτης (25.07.2019) είναι νέο μοντέλο, το οποίο σχεδιάστηκε πρόσφατα.

Ο νέος πύραυλος της Βόρειας Κορέας διένυσε απόσταση 690 χιλιομέτρων, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Ο άλλος πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 430 χιλιομέτρων προτού πέσει στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Βόρειας Κορέας. Ο ίδιος άνθρωπος σημείωσε ότι διεξάγεται λεπτομερής ανάλυση προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν οι δύο πύραυλοι είναι το ίδιο μοντέλο.

ΜΜΕ της Νότιας Κορέας δημοσιοποίησαν εικόνες από τη δοκιμή που έκανε η Βόρεια Κορέα. Σε μια από αυτές φαίνεται ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να παρακολουθεί με κιάλια την εκτόξευση.

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Είναι η πρώτη εκτόξευση πυραύλων που κάνει η Βόρεια Κορέα μετά την ιστορική συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο, στα τέλη του Ιουνίου.

Η κίνηση θεωρείται ένδειξη της οργής της Πιονγκγιάνγκ για τα προσεχή κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών ένοπλων δυνάμεων τον Αύγουστο.

Ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγαν να απαντήσουν αμέσως όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν την εξέλιξη.

Η εκτόξευση των δυο πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα επιβεβαιώθηκε τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ιαπωνία. Αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ έκανε λόγο για όπλα μικρού βεληνεκούς. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ήταν μικρού βεληνεκούς», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις