Κόσμος

«Οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται συμβιβαστική λύση για άρση της πατέντας στα εμβόλια του κορονοϊού»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται την πρόταση περί υποχρεωτικής μεταφοράς της πατέντας των εμβολίων για την Covid-19 για να αυξηθούν οι ποσότητες που θα χορηγηθούν στις φτωχές χώρες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια λύση στην έκκληση πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων είναι και οι ΗΠΑ, για την άρση της πατέντας των εμβολίων.

Οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται μια συμβιβαστική λύση «που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των αδειών σε περιόδους έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, ο Ντράγκι είπε ότι η ΕΕ συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να τηρήσει μια πιο ενιαία στάση απέναντι στη Μόσχα και να ενισχύσει τις άμυνές της όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο με το λεωφορείο και τους 11 νεκρούς στην Τουρκία - Οδηγός έκανε όπισθεν σε αυτοκινητόδρομο
Η επικίνδυνη κίνηση του οδηγού είχε ως αποτέλεσμα ένα φορτηγό που κινούταν από πίσω του να μην προλάβει να φρενάρει και να πέσει πάνω του με δύναμη
τουρκια τροχαιο
Στο μυαλό του Τραμπ η ενεργειακή εκεχειρία Ρωσίας – Ουκρανίας: Επιθέσεις σε ουκρανικά εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, 6 νεκροί
«Με άμεση ισχύ, ισχύει εκεχειρία στον τομέα της ενέργειας στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» - «Και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει - Μην την παραβιάσετε!», είχε γράψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
ουκρανια
Σαουδική Αραβία: Νέα επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ – Ένας νεκρός και 11 τραυματίες
Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο 24ωρο χρησιμοποίησαν βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)
Κυβερνητικές δυνάμεις, Υεμένη