Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

ΟΗΕ: 18 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

ΟΗΕ: 18 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

Ο ΟΗΕ αναμένει ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία θα επιδεινωθεί εάν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση και σχεδιάζει να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια σε 11 εκατομμύρια Ουκρανούς φέτος.

Αυτό δήλωσε ο Σαβιάνο Αμπρέου, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) στην Ουκρανία, σε συνέντευξή του στο Interfax-Ukraine, όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Η πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή οδήγησε σε μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση…18 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. Είναι σχεδόν οι μισοί άνθρωποι από όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία» δήλωσε ο Αμπρέου.

«Αναμένουμε ότι έως το τέλος του έτους θα αυξήσουμε τον όγκο της ανθρωπιστικής βοήθειας και θα την εξασφαλίσουμε σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους… Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τουλάχιστον 11 εκατομμύρια ανθρώπους από τα 18 και πλέον εκατομμύρια που χρειάζονται βοήθεια» δήλωσε ο Αμπρέου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι πλησιάζει ο χειμώνας και αυτό θα δημιουργήσει νέους κινδύνους και θα αυξήσει τις ανάγκες των ανθρώπων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 7,3 εκατομμύρια Ουκρανοί έλαβαν ανθρωπιστική βοήθεια τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinform

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις