Κόσμος

ΟΗΕ: Έκκληση Γκουτέρες για επιπλέον 35 δισεκ. δολάρια για τον ΠΟΥ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έκκληση για επιπλέον 35 δισεκ. δολάρια για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας απεύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Από αυτά τα 15 δισεκ. χρειάζονται μέσα στους τρεις επόμενους μήνες, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «ACT-Accelerator» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το οποίο υποστηρίζει εμβόλια, θεραπείες και διαγνωστικά τεστ για την Covid-19.

Μέχρι στιγμής οι χώρες έχουν συνεισφέρει περίπου 3 δισεκ. δολάρια, δήλωσε σήμερα ο Γκουτέρες σε διαδικτυακή εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας το ποσό αυτό «αρχική χρηματοδότηση».

«Ωστόσο χρειαζόμαστε τώρα άλλα 35 δισεκ. δολάρια για να περάσουμε από το αρχικό στάδιο, στην κλιμάκωση και στην επίτευξη αποτελέσματος», δήλωσε. «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη γι’ αυτά τα ποσά. Χωρίς μια χρηματοδότηση 15 δισεκ. δολαρίων μέσα στους τρεις ερχόμενους μήνες, αρχίζοντας αμέσως, θα χάσουμε το παράθυρο της ευκαιρίας».

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μιλώντας στην ίδια διαδικτυακή εκδήλωση, κάλεσε επίσης τις χώρες να συνεισφέρουν πόρους ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή προϊόντων που μπορούν να βοηθήσουν να περιορισθεί η πανδημία του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «ACT-Accelerator» του ΠΟΥ, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε να αυξήσουμε γρήγορα τις δυνατότητες για κλινικές δοκιμές, παρασκευή, αδειοδότηση και κανονιστική ρύθμιση ώστε αυτά τα προϊόντα να μπορέσουν να φθάσουν στους ανθρώπους και να αρχίσουν να σώζουν ζωές».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ