Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

ΟΗΕ: «Η βία στο Σουδάν κινδυνεύει να γίνει καταστροφική πυρκαγιά», προειδοποίησε ο Αντόνιο Γκουτέρες

ΟΗΕ: «Η βία στο Σουδάν κινδυνεύει να γίνει καταστροφική πυρκαγιά», προειδοποίησε ο Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα (24.4.2023) πως η βία στο Σουδάν «κινδυνεύει να γίνει καταστροφική πυρκαγιά μέσα στο χώρα που μπορεί να καταπιεί όλη την περιοχή και πιο πέρα» και κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να ασκήσουν στο μέγιστο την επιρροή τους.

«Πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να απομακρύνουμε το Σουδάν από το χείλος της αβύσσου», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες στο 15μελές Συμβούλιο και πρόσθεσε πως ο ΟΗΕ δεν φεύγει από το Σουδάν.

«Στεκόμαστε δίπλα τους αυτές τις τρομερές ώρες. Έχω δώσει άδεια για προσωρινή μεταφορά εντός και εκτός Σουδάν μελών του προσωπικού των ΟΗΕ», επισήμανε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μεταφέρει εκατοντάδες μέλη του προσωπικού τους και εξαρτώμενα από αυτά μέλη των οικογενειών τους από το Χαρτούμ σε άλλες τοποθεσίες στο Σουδάν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες επανέλαβε την έκκλησή του σε όλα τα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επιτρέψουν στους αμάχους να απομακρυνθούν από περιοχές που επηρεάζονται από τις συγκρούσεις, προσθέτοντας πως ο ΟΗΕ θα συνεχίσει την εργασία του με το προσωπικό του τόσο εντός όσο και εκτός Σουδάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις