Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

ΟΗΕ: Καταδικάζει τη στρατιωτική δικτατορία στο Σουδάν!

ΟΗΕ: Καταδικάζει τη στρατιωτική δικτατορία στο Σουδάν!
Reuters

Να επιτρέψει στους παρατηρητές για τα ανθρώπινα δικαιώματα την πρόσβαση στη χώρα, ζητά από τις αρχές του Σουδάν η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ.

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ κάλεσε, επίσης, τις σουδανικές αρχές να σταματήσουν την καταστολή εναντίον των διαδηλωτών και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 100 διαδηλωτές σκοτώθηκαν και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν στη διάρκεια επίθεσης των δυνάμεων ασφαλείας σε μια ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Άμυνας στις 3 Ιουνίου.

Η εξέγερση στο Σουδάν “αντιμετωπίστηκε με στυγνή καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας αυτό τον μήνα”, δήλωσε η Μπατσελέτ στην ομιλία της κατά την έναρξη της συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Το στρατιωτικό συμβούλιο που ασκεί την εξουσία στο Σουδάν δήλωσε την Κυριακή (23.6.2019) πως η Αιθιοπία και η Αφρικανική Ένωση πρέπει να ενώσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να μεσολαβήσουν ανάμεσα στο ίδιο και σ’ έναν συνασπισμό της αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη χώρα.

Οι στρατηγοί και η αντιπολίτευση αντιπαρατίθενται για εβδομάδες σχετικά με το ποια μορφή πρέπει να λάβει η μεταβατική κυβέρνηση του Σουδάν μετά την ανατροπή από τον στρατό του επί σειράν ετών προέδρου Όμαρ αλ – Μπασίρ στις 11 Απριλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις