Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΟΗΕ: Θετικός στον κορονοϊό ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες – Είχε κάνει και αναμνηστική δόση

ΟΗΕ: Θετικός στον κορονοϊό ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες – Είχε κάνει και αναμνηστική δόση
Πηγή φωτογραφίας: video grab

Θετικός στον κορονοϊό είναι και ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος, αναφέροντας ότι έχει εκδηλώσει συμπτώματα της COVID-19 και ότι τίθεται σε καραντίνα. 

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο των συνηθισμένων εξετάσεων στις οποίες υποβαλλόμαστε για τη δουλειά μας, έλαβα θετικό αποτέλεσμα σε τεστ PCR (σ.σ. αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, μοριακή εξέταση)» για τον νέο κορονοϊό και «θα τεθώ σε απομόνωση όπως προβλέπουν οι ιατρικές οδηγίες», ανέφερε ο Στεφάν Ντουζαρίκ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απηύθυνε στους διαπιστευμένους συντάκτες στα Ηνωμένα Έθνη.

Μολονότι τόνισε πως είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει ήδη λάβει αναμνηστική δόση και ότι τα συμπτώματα που βιώνει είναι «πολύ ήπια», σκοπεύει να εργάζεται από το σπίτι ωσότου να έχει αρνητικό τεστ.

«Για προληπτικούς λόγους, το γραφείο του εκπροσώπου θα δουλεύει ψηφιακά ως τα τέλη αυτής της εβδομάδας», πρόσθεσε.

Αργότερα χθες, ο κ. Ντουζαρίκ, σε δεύτερο μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημέρωσε πως ο Αντόνιο Γκουτέρες θα παραχωρήσει ψηφιακή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Γκουτέρες, που είχε ανακοινώσει πως τίθεται επίσης σε απομόνωση πριν από μία εβδομάδα, επειδή ενημερώθηκε πως ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, «δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα και έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα αφού υποβλήθηκε σε τεστ» χθες Τετάρτη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις