Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται διαρκώς για την υγεία του ιεράρχη

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται διαρκώς για την υγεία του ιεράρχη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εισήχθη στο νοσοκομείο «George Washington Uninversity» της αμερικανικής πρωτεύουσας για ιατρική παρακολούθηση. Το ενδιαφέρον του για την υγεία του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη εκδήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Λίγες ώρες πριν το ραντεβού του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της μακράς πτήσης και του φορτωμένου προγράμματος των εκδηλώσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά την άφιξή του στην Ουάσιγκτον.

Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «George Washington Uninversity» για ιατρική παρακολούθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρθολομαίος είναι ευδιάθετος και δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας για την υγεία του, ενώ παραμένει στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ο προσωπικός γιατρός του Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε από τον Λευκό Οίκο, ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη και προσφέροντας, εάν χρειαστεί, τις υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο τη Δευτέρα (25.10.2021) στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις