Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Οινόπνευμα τέλος στην αποκλεισμένη Ιταλία! Ουρές χωρίς τέλος λόγω κορονοϊού

Οινόπνευμα τέλος στην αποκλεισμένη Ιταλία! Ουρές χωρίς τέλος λόγω κορονοϊού

Αντισηπτικά, οινόπνευμα (που τελείωσε), πατάτες, ζυμαρικά, αλεύρι, γάλα και μπισκότα αγοράζουν με μανία οι Ιταλοί μετά τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στην Ιταλία. Ένας ένας μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ οι οι καταναλωτές.

Ουρές το βράδυ αφού ο Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι όλη η Ιταλία μπαίνει σε καραντίνα, ουρές και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα σούπερ μάρκετ της Ιταλίας προκαλεί ο κορονοϊός.

Click4more Όλη η Ιταλία σε καραντίνα λόγω κορονοϊού! Πανικός και ουρές στα σούπερ μάρκετ

Ιδίως στη Ρώμη και στη Νάπολη, οι πολίτες αγόρασαν μεγάλες ποσότητες αντισηπτικών και οινοπνεύματος, το οποίο έχει εξαντληθεί. Παράλληλα ο κόσμος προμηθεύεται κυρίως πατάτες, ζυμαρικά, αλεύρι, γάλα και μπισκότα.

Η ιταλική κυβέρνηση καθησύχασε τον κόσμο ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, όμως, στα καταστήματα επιτρέπεται η είσοδος, για να ψωνίσει και να πληρώσει στο ταμείο, μόνον ενός πελάτη την φορά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι πιθανό να σταλούν αστυνομικοί και καραμπινιέροι έξω από τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων για να εξηγούν στους πελάτες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την διανομή εμπορευμάτων και δεν δικαιολογείται μια τόσο αυξημένη ανησυχία και προσέλευση.

Αποκλεισμένη Ιταλία

Η British Airways ανακοίνωσε ότι ανέβαλε όλες τις σημερινές πτήσεις της προς την Ιταλία μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο σύνολο της χώρας λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. «Όλοι οι πελάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα έχουν ενημερωθεί» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, χωρίς να διευκρινίζει αν θα υπάρξουν ενδεχόμενες ακυρώσεις τις ερχόμενες ημέρες.

Η Αυστρία συνέστησε στους πολίτες της να επιστρέψουν από την Ιταλία, παράλληλα, στη Δανία το σύνολο της αεροπορικής κυκλοφορίας από περιοχές που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό (βόρεια Ιταλία, το Ιράν και η Νότια Κορέα), θα σταματήσει μέσα στην ημέρα ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν.

Click4more Το… “πανόραμα” του κορονοϊού: 291 νεκροί στο Ιράν – 30 στη Γαλλία – Κλείνουν τα πάντα στην Ισπανία

Η Σερβία έκλεισε τα σύνορά της για τους επισκέπτες από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα του κοροναϊού, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας. Η προσωρινή απαγόρευση αφορά όποιον φθάνει «από την Ιταλία, ορισμένες επαρχίες της Κίνας, τη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Ελβετία». Μέχρι τώρα τέσσερις άνθρωποι στη Σερβία, περιλαμβανομένου ενός Κινέζου πολίτη, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Επίσης το Χονγκ Κονγκ θα θέσει σε καραντίνα όλους τους επισκέπτες από την Ιταλία και από περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας για δύο εβδομάδες από την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Το Καζακστάν απαγόρευσε, επίσης, την είσοδο στη χώρα στους ταξιδιώτες από την Ιταλία λόγω του κοροναϊού και πρόσθεσε τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία στον κατάλογο από τις 12 Μαρτίου. Η χώρα, που συνορεύει με την Κίνα, δεν έχει αναφέρει μέχρι τώρα κρούσματα στο έδαφός της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις