Κόσμος

Οκτώ νεκροί στο Ιράν από νοθευμένο αλκοόλ

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νότιο Ιράν, αφότου κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ, το οποίο είχε παρασκευαστεί κατ’ οίκον, έγινε γνωστό από μία αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας Χορμοζγκάν.

«Οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, αφότου ήπιαν νοθευμένο αλκοόλ, που είχε παρασκευαστεί σε σπίτι στο Μπαντάρ Αμπάς», δήλωσε χθες η εκπρόσωπος τύπου της ιατρικής σχολής της επαρχίας Φατμέ Νορουζιάν, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που δηλητηριάστηκαν από νοθευμένο αλκοόλ στην επαρχιακή πρωτεύουσα Μπαντάρ Αμπάς έφθασε τους 59 το τελευταίο 24ωρο», συμπλήρωσε η ίδια.

Η κατανάλωση και πώληση αλκοόλ απαγορεύονται στο Ιράν, όπου τα ΜΜΕ αναφέρονται συχνά σε θανάσιμες δηλητηριάσεις με παράνομο αλκοόλ.

Στο Μπαντάρ Αμπάς, «30 άνθρωποι βρίσκονται σε αιμοκάθαρση και άλλοι 17 σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας», σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Χθες, η αστυνομία της Μπαντάρ Αμπάς ανακοίνωσε τη σύλληψη οκτώ ανθρώπων, οι οποίοι διένειμαν το νοθευμένο αλκοόλ στα οκτώ τελευταία θύματα, που ανακοινώθηκαν.

«Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας στο σπίτι των υπόπτων, η αστυνομία ανακάλυψε 1.278 λίτρα αλκοόλ», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Τεϊμούρ Ντολατιαρί, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 7
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ