Κόσμος

Οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών! (ΦΩΤΟ)

Η έκρηξη την Παρασκευή σε εργοστάσιο βεγγαλικών, κοντά στο Μπάρι της νοτιοανατολικής Ιταλίας, έχει προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, μετά τον θάνατο χθες ενός βαρύτατα τραυματισμένου, ανακοίνωσαν σήμερα νοσοκομειακές πηγές.

Η εισαγγελία του Μπάρι διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονία εκ αμελείας, ώστε να διαλευκάνει τα αίτια του δυστυχήματος, ο απολογισμός του οποίου ενδέχεται να αυξηθεί. Ένας επίσης βαριά τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα φορτηγάκι φέρεται να εξερράγη αρχικά, προκαλώντας στη συνέχεια σειρά εκρήξεων στο εσωτερικό του εργοστασίου, το οποίο παράγει βεγγαλικά για τις τοπικές γιορτές.

Οι εκρήξεις διήρκεσαν περίπου μία ώρα και ήταν αιτία να ξεσπάσει φωτιά. Οι διασώστες, ανάμεσά τους και πυροσβέστες, χρειάστηκε να επέμβουν με δύο αεροσκάφη Canadair για να μην εξαπλωθεί η φωτιά σε δάσος κοντά στο εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τις εικόνες της ιταλικής τηλεόρασης, και οι εγκαταστάσεις έχουν αποκλειστεί για τη διενέργεια έρευνας.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας “το συντομότερο δυνατό”.

Εκρήξεις τέτοιου είδους συμβαίνουν συχνά στην Ιταλία και κάθε χρόνο αρκετοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε ανάλογα περιστατικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτό: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανική επίθεση σε πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Δύο νεκροί
Από τον Σεπτέμβριο, οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει περίπου 30 επιθέσεις εναντίον σκαφών που φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά, με απολογισμό περισσότερους από 110 νεκρούς σε Καραϊβική και Ειρηνικό
Το πλοίο που χτυπήθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό
Η εταιρεία Danone στη Γαλλία ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος μετά τους θανάτους δύο νεογνών
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Danone, Nestle και Lactalis, ανακάλεσαν βρεφικό γάλα λόγω ενδεχόμενης μόλυνσής του με την τοξίνη σερεουλίδη
Η είσοδος των κεντρικών γραφείων της Danone στο Παρίσι