Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη σε νηπιαγωγείο της Κίνας

Οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη σε νηπιαγωγείο της Κίνας

Τους οκτώ έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη σε νηπιαγωγείο στην ανατολική Κίνα. Δεν υπάρχουν παιδιά ή δάσκαλοι ανάμεσα στους νεκρούς. Οι τραυματίες, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, είναι 65, οκτώ από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το επίσημο κρατικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι η αστυνομία επίσης εντοπίσει έναν ύποπτο, αλλά δεν δόθηκε καμία άλλη λεπτομέρεια. Πολλοί γονείς είχαν πάει να παραλάβουν τα παιδιά τους όταν συνέβη η έκρηξη γύρω στις 5:00 μ.μ. τοπικής ώρας (12:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) κοντά στην είσοδο του νηπιαγωγείου στο Σουζού, στην παράλια περιφέρεια Σιάνγκσου, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι έξι πέθαναν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Στους νεκρούς δεν συγκαταλέγονται παιδιά ή δάσκαλοι, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι εκρήξεις και άλλα ατυχήματα αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στην Κίνα, λόγω της ασυνεπούς εφαρμογής κανονισμών ασφάλειας, αλλά η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να βελτιώσει τους ελέγχους για να απαλειφθούν τέτοια συμβάντα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε