Κόσμος

Όλαφ Σολτς: «Είναι απαραίτητο να μιλήσουμε με τον Πούτιν»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναγκαία χαρακτήρισε τη διατήρηση της επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο Γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς, ακόμη και όταν η Μόσχα συνεχίζει τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να μιλήσουμε με τον Πούτιν και θα συνεχίσω να το κάνω, όπως θα κάνει και ο Γάλλος πρόεδρος», τόνισε ο Σολτς σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Ηγέτες δυτικών χωρών συνεχίζουν τις διπλωματικές τους προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου που ξεκίνησε η Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι δηλώσεις του Σολτς έγιναν την επομένη μετά την επιστροφή του από το Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις.

«Όταν μιλάω στον Πούτιν, λέω, για παράδειγμα, τα ίδια πράγματα που λέω και σε σας», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η Ρωσία δεν υπαγορεύει τους όρους ειρήνης με την Ουκρανία.

Ο Σολτς είπε ότι θα έλεγε στον Πούτιν ότι κάνει λάθος «αν πραγματικά πιστεύει ότι θα ληστέψει κάποια τμήματα γης και μετά θα ελπίζει ότι οι καιροί θα αλλάξουν και όλα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα».

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι επιδιώκει να καταλάβει τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Απευθυνόμενος στο Κρεμλίνο ο Σολτς δήλωσε: «Πρέπει να αποσύρετε τα στρατεύματά σας και πρέπει να βρείτε μια συμφωνία με την Ουκρανία, η οποία είναι αποδεκτή και ορθή για τον λαό της Ουκρανίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι κλιμακώνουν στην Ερυθρά Θάλασσα: Σε αυξημένη επιφυλακή η επιχείρηση «Ασπίδες» – Συστάσεις προς εμπορικά πλοία να αποφεύγουν την περιοχή
Αναθεώρηση του επιπέδου απειλής - Συνεχίζονται οι αποστολές παρακολούθησης και προστασίας - Στην περιοχή πλέουν η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» και η ιταλική «Carlo Bergamini»
Επίθεση Χούθι σε δεξαμενόπλοιο
New York Post: O Τραμπ θέλει τον Τζιάνι Ινφαντίνο για επόμενο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ στη θέση του Αντόνιο Γκουτέρες
Ο Τραμπ πιστεύει ότι ο Ινφαντίνο «χαίρει σεβασμού από όλους σε όλο τον κόσμο και αναγνωρίζει ότι έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά»
Τραμπ - Ινφαντίνο
Έφοδος στα γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη για το σκάνδαλο συναλλαγών Cum-Cum
Αναζητούν τοιχεία σχετικά με πιθανές παρατυπίες σε συναλλαγές που επέτρεπαν σε επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μειώνουν ή να αποφεύγουν την καταβολή φόρου επί των μερισμάτων
Deutsche Bank