Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Όλαφ Σολτς: Ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας

Όλαφ Σολτς: Ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας

Ο Όλαφ Σολτς ορκίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης Ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Γερμανίας βάζοντας και επίσημα τέλος στην επί 16 χρόνια εποχή της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Όλαφ Σολτς ορκίστηκε λίγη ώρα μετά την εκλογή του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και την παραλαβή της εντολής ανάληψης των καθηκόντων του από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ενώ στις 4 (ώρα Ελλάδος) θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής από την καγκελαρία.

Ο Σολτς έδωσε πολιτικό όρκο, καθώς είναι ο πρώτος καγκελάριος της Γερμανίας ο οποίος δεν είναι μέλος κάποιας Εκκλησίας.

Αυτή την ώρα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue προκειμένου να παραλάβουν την εντολή ανάληψης των καθηκόντων τους και κατόπιν θα επιστρέψουν στη Βουλή για την τελετή ορκωμοσίας τους. 

Σημειώνεται πως το πρωί της Τετάρτης έγινε η εκλογή από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί η παράδοση – παραλαβή στην Καγκελαρία με την τέως, πλέον, Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και λίγο αργότερα ο Σολτς θα προεδρεύσει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της θητείας του. Για αύριο έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις