Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Old Vic καίει τον Κέβιν Σπέισι – Στη φόρα άλλες 20 καταγγελίες

Κέβιν Σπέισι

Μετά από έρευνα που διενήργησε το θέατρο The Old Vic, όπου ο Κέβιν Σπέισι εργαζόταν ως καλλιτεχνικός διευθυντής μεταξύ 2004 και 2015, προκύπτει ότι ενήργησε ανάρμοστα σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Το θέατρο Old Vic εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι δέχτηκε τουλάχιστον 20 μαρτυρίες για ανάρμοστη συμπεριφορά του Κέβιν Σπέισι. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για τα περιστατικά. Από την έρευνα προκύπτει ότι κανείς δεν ήταν ανήλικος την εποχή που αντιμετώπισε την ανάρμοστη συμπεριφορά του Κέβιν Σπέισι. Ωστόσο δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν και επομένως δεν αποκάλυψαν τότε το περιστατικό.

“Το προσωπικό που παρατήρησε τη συμπεριφορά υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως να αντιδράσει. Σε μερικές περιπτώσεις δεν θεωρούσαν σοβαρούς τους ισχυρισμούς περί παραπτώματος. Και όταν ήταν σίγουροι δεν αισθάνονταν σίγουροι για αν το The Old Vic θα λάβει σοβαρά υπόψη του τους ισχυρισμούς τους”.

Η συγγνώμη του Old Vic για τον Κέβιν Σπέισι

Μόνο ένας από τους 20 ανθρώπους που βγήκαν ξανά μπροστά τώρα είχε ζητήσει τη λήψη μέτρων. Όλα εκτός από δύο περιστατικά έγιναν πριν από το 2009. “Δεν υπήρξαν καθόλου νομικές αξιώσεις ή συμφωνίες διακανονισμού που έγιναν με τον Κέβιν Σπέισι κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δεν ήταν επίσης δυνατό να επαληθευτεί κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Κέβιν Σπέισι δεν έχει προβεί σε σχόλια”.

Το θέατρο του Λονδίνου κατέστησε σαφές ότι το στάτους του Κέβιν Σπέισι μπορεί να εμπόδισε άγνωστους ηθοποιούς και προσωπικό να μοιραστούν τα όσα έγιναν. “Το Old Vic ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει έναν αστέρα του Χόλιγουντ στο τιμόνι του. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το στάτους του στο Old Vic μπορεί να εμπόδισε ανθρώπους και ιδιαίτερα νέους υπαλλήλους ή ηθοποιούς να αισθανθούν ότι θα μπορούσαν να μιλήσουν ή να ζητήσουν βοήθεια”.

Στην ανακοίνωσή του το Old Vic ζητά συγγνώμη που δεν είχε δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα αισθάνονταν ασφαλείς να αποκαλύψουν τι συμβαίνει. Όσοι μοιράστηκαν τις μαρτυρίες τους θα παραμείνουν ανώνυμοι όπως δεσμεύτηκε το Old Vic.

Πηγή: Nydailynews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις