Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Όλι Ρεν: Θα αργήσει πολύ η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής της Ευρώπης

Όλι Ρεν: Θα αργήσει πολύ η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής της Ευρώπης

Η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής της Ευρώπης θα είναι μια πολύ μακρά και σταδιακή διαδικασία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Φινλανδίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Όλι Ρεν. Παράλληλα χαρακτήρισε “ανησυχητικά” τα σχέδια της Ιταλίας να αυξήσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

“Τα επιτόκια θα αυξηθούν αργά και σταδιακά, ξεκινώντας προς το τέλος του ερχόμενου έτους, και όλη αυτή η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής θα είναι μια πολύ μακρά και σταδιακή διαδικασία”, δήλωσε ο Ρεν στο δημόσιο δίκτυο YLE.

Ο Ρεν διετέλεσε προηγουμένως Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις προτού διαδεχθεί τον Έρκι Λιικάνεν στη θέση του διοικητή της κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας τον Ιούλιο.

Σε ερώτηση που του έγινε παράλληλα για τα σχέδια της Ιταλίας να αυξήσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, ο Ρεν χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή “ανησυχητική”.

“Οι τράπεζες της Ιταλίας έχουν κάποιες λίγες προβληματικές πιστώσεις, πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (…) και η κυβέρνηση της Ιταλίας προδίδει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της”, σημείωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις