Κόσμος

Ολλανδία: Απολογήθηκε το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας γιατί ξέχασε τα μέτρα στις διακοπές του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας εξέφρασαν σήμερα τη λύπη τους γιατί παραβίασαν τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά του κορονοϊού κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί της Μυκόνου, ένα θέμα που αποκαλύπτει φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Στη φωτογραφία διακρίνεται το βασιλικό ζεύγος να είναι πλάι πλάι με έναν άνδρα, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως έναν από τους ιδιοκτήτες εστιατορίου στο νησί των ανέμων.

Η φωτογραφία δείχνει τον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ να φορά πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια και να κρατά τη μάσκα στο χέρι. Στο πλευρό του η σύζυγός του Μάξιμα, χαμογελαστή, και δίπλα της ένας άλλος άνδρας.

https://www.instagram.com/p/CEMQOCOqNc3/?utm_source=ig_web_copy_link


Το βασιλικό ζευγάρι παραβίασε έτσι τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης που τηρείται σε πολλές χώρες ενώ η υγειονομική κατάσταση που έχει σχέση με την πανδημία συνεχίζει να επιδεινώνεται παγκοσμίως.

“Μια φωτογραφία δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης στην οποία κρατάμε ελάχιστη απόσταση. Μέσα στον αυθορμητισμό της στιγμής, δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή”, εξήγησε το βασιλικό ζεύγος σε μήνυμα του στο Twitter. “Ασφαλώς θα έπρεπε να είχαμε προσέξει. Καθώς και στις διακοπές, η τήρηση των κανόνων κατά του κορονοϊού είναι θεμελιώδης για να νικήσουμε τον ιό”, πρόσθεσε στο μήνυμά του.

Ο άνθρωπος που απαθανάτισε τη στιγμή, τον οποίο επικαλείται ανώνυμα το ολλανδικό δίκτυο RTL Nieuws, εξήγησε ότι η φωτογραφία λήφθηκε σε ιδιωτικό χώρο και ότι η μη τήρηση του μέτρου της κοινωνικής αποστασιοποίησης ήταν “σφάλμα”.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Φωτογράφοι πιάστηκαν να περιτριγυρίζουν και να κοιτάνε μέσα στο σχολείο των παιδιών τους
Εκπρόσωπός τους έκανε λόγο για «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών τους» και γι' αυτό πρόκειται να επανεξεταστεί το επίπεδο αστυνομικής προστασίας της οικογένειας
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
Λονδίνο: Στην εισαγγελία ο φάκελος για την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ – Ποινικές διώξεις σε 20 εταιρείες και 54 άτομα
Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση ως μία από τις πιο σύνθετες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ από βρετανική υπηρεσία επιβολής του νόμου
Ο Πύργος Γκρένφελ
O Άντι Μπέρναμ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της Βρετανίας στην ΕΕ: «Μία επιλογή μεταξύ άλλων»
Ο Άντι Μπέρναμ, ο οποίος το 2016 είχε διεξαγάγει εκστρατεία κατά του Brexit, δήλωσε χθες, Τρίτη, πως η έξοδος από την ΕΕ «έκανε περισσότερο κακό παρά καλό» στη χώρα ιδιαίτερα σε οικονομικό επίπεδο
O Άντι Μπέρναμ