Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ολλανδία: «Μερικό lockdown» ανακοίνωσε ο Ρούτε! Όλα τα νέα μέτρα

Ολλανδία κορονοϊός

«Μερικό lockdown» θα επιβληθεί στην Ολλανδία από την Τετάρτη, 14.10.2020, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει η χώρα τη διασπορά τη νόσου Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Σήμερα ανακοινώνουμε νέα και ιδιαίτερης βαρύτητας μέτρα και στην πραγματικότητα εισερχόμαστε σε μερικό λοκντάουν», δήλωσε ο Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Βάσει των όσων ανακοίνωσε τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν με εξαίρεση τις υπηρεσίες παράδοσης και takeaway. Επιπλέον, θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ τη νύχτα, μετά τις 20.00 τοπική ώρα.

Ολλανδία: «Αυτό θα μας πονέσει, όμως είναι η μόνη λύση. Πρέπει να γίνουμε αυστηρότεροι»

Όπως εξήγησε ο Μαρκ Ρούτε, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τετάρτη για μια περίοδο 2 εβδομάδων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση υφασμάτινων μασκών για τους πολίτες 13 ετών και άνω στους εσωτερικούς χώρους. Οι συναθροίσεις άνω των 30 ανθρώπων απαγορεύονται σε εθνικό επίπεδο.

Click4more: Γαλλία: Σχεδόν 13.000 νέα κρούσματα κορονοϊού και 117 θάνατοι σε 24 ώρες

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα αυτή με πληθυσμό 17 εκατομμύρια αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και σήμερα ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ με σχεδόν 7.400 νέες μολύνσεις.

Σήμερα επίσης ανακοινώθηκαν μέτρα όπως: σταματάνε τα ομαδικά αθλήματα για τους πολίτες άνω των 18 ετών, η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών θα περιορίζεται στις απαραίτητες μετακινήσεις μονάχα και οι συναθροίσεις στα σπίτια θα περιορίζονται στους 3 ανθρώπους ανά νοικοκυριό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις