Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολλανδία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο με τα οικογενειακά επιδόματα

Ολλανδία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο με τα οικογενειακά επιδόματα

Την παραίτηση της κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε μετά το σκάνδαλο με τα οικογενειακά επιδόματα.

Η κυβέρνηση Ρούτε αποδέχθηκε την ευθύνη για χρόνια κακοδιαχείρισης οικογενειακών επιδομάτων, κάτι που οδήγησε χιλιάδες οικογένειες στην Ολλανδία σε οικονομική καταστροφή.

Ο Ρούτε ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ. Οι υπουργοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους ως υπηρεσιακοί προκειμένου να διαχειριστούν προς το παρόν την κρίση του κορονοϊού, με τις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία να έχουν ήδη οριστεί για τις 17 Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από κοινοβουλευτική έρευνα τον περασμένο μήνα, η οποία βρήκε ότι γραφειοκράτες στις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης είχαν κατηγορήσει αδίκα οικογένειες για εξαπάτηση.

Μάλιστα περίπου 10.000 οικογένειες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ επιδομάτων, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε σε ανεργία, χρεοκοπίες και διαζύγια. Η έρευνα χαρακτήρισε την κακοδιαχείριση αυτή «πρωτοφανή αδικία».

Πολλές από τις οικογένειες στοχοποιήθηκαν βάσει της εθνικότητάς τους ή της διπλής τους υπηκοότητας, ανέφερε στα τέλη του περασμένου έτους η φορολογική διοίκηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις