Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ολλανδία: Τα κρούσματα κορονοϊού μειώνονται αλλά το lockdown παραμένει

Ολλανδία

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία μειώθηκε κατά περίπου 15% την τελευταία εβδομάδα, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας σήμερα, όμως ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει ελάχιστες αλλαγές στο ισχύον lockdown.

Στην εβδομαδιαία επικαιροποίηση των στοιχείων, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) στην Ολλανδία ανακοίνωσε πως καταγράφηκαν 37.706 νέα κρούσματα Covid-19 την εβδομάδα έως τη 17η Νοεμβρίου, ένας αριθμός μειωμένος από τα 43.621 νέα κρούσματα την εβδομάδα έως τη 10η Νοεμβρίου και ο χαμηλότερος από τις αρχές Οκτωβρίου.

«(Εντούτοις) ο αριθμός των ανθρώπων με θετικό τεστ παραμένει πολύ υψηλός», σημειώνει το RIVM, με περισσότερες από 150 μολύνσεις ανά 100.000 πολίτες σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας.

Σε lockdown η Ολλανδία

Η Ολλανδία εισήλθε σε μερικό lockdown στα μέσα Οκτωβρίου και η κυβέρνηση του Ρούτε ενίσχυσε περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα την 3η Νοεμβρίου, λίγο αφότου τα ημερήσια κρούσματα αυξήθηκαν σε άνω των 11.000 στις 30 Οκτωβρίου.

Click4more: Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώζουν τον κόσμο από τον κορονοϊό! Το μήνυμα Μπουρλά στην «λαβωμένη» Θεσσαλονίκη

Οι δημόσιες συναθροίσεις απαγορεύονται αυτή τη στιγμή, η χρήση της μάσκας «συστήνεται έντονα» εντός των καταστημάτων και τα εστιατόρια λειτουργούν μονάχα για υπηρεσίες takeaway. Τα σχολεία παρέμειναν ανοικτά.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS μετέδωσε σήμερα ότι ο Ρούτε ενδέχεται να χαλαρώσει ορισμένα από τα μέτρα που ελήφθησαν την 3η Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων το κλείσιμο των ζωολογικών κήπων και των μουσείων.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 2.146 ασθενείς COVID-19 σε ολλανδικά νοσοκομεία και 576 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται υπό πίεση και τα τακτικά χειρουργεία έχουν ανασταλεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις