Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολλανδία: Τρόμος από έκρηξη παγιδευμένων επιστολών

Ολλανδία: Τρόμος από έκρηξη παγιδευμένων επιστολών

Τρόμος επικράτησε στην Ολλανδία μετά από επιστολές που εξερράγησαν σε δύο κτίρια. Δεν υπήρξαν τραυματίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, δύο παγιδευμένες επιστολές εξερράγησαν στο γραφείο αλληλογραφίας εταιρείας σε κτίριο στο Άμστερνταμ και σε μια εταιρεία διανομής αλληλογραφίας στην ολλανδική πόλη Κερκράντε νωρίς σήμερα το πρωί της Τετάρτης. , ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπήρξαν τραυματίες από τις δύο εκρήξεις.

Η ολλανδική αστυνομία ερευνά ένα κύμα επιθέσεων με παγιδευμένες επιστολές από τις 3 Ιανουαρίου οι οποίες, όπως υποστηρίζει, αποστέλλονται από το ίδιο πρόσωπο.

Στόχοι έχουν γίνει ένα ξενοδοχείο, ένα βενζινάδικο, ένας κλειστός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ένας κτηματομεσίτης και μια εισπρακτική εταιρεία.

Δεν είναι γνωστό αν οι σημερινές εκρήξεις του σχετίζονται με τις επιστολές που στάλθηκαν τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, η εταιρεία στο Άμστερνταμ που έγινε σήμερα στόχος είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα.

“Όταν ο υπάλληλος άνοιξε την επιστολή, ήρθε ένας σφυρηλατημένος ήχος”, λέει εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Το πέταξε πολύ γρήγορα και έπειτα υπήρξε μια ελαφρά έκρηξη.”

Το χτύπημα μπορεί να συγκριθεί με έναν πυροβολισμό. “Αλλά αν το έχετε στα χέρια σας και σβήνει, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.” Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της τράπεζας, οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν τρομαγμένοι.

Η υπόθεση με τις εκρήξεις από την αστυνομία πέρασε στα χέρια της αντιτρομοκρατικής που έχει ξεκινήσει έρευνα για τα περιστατικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις