Κόσμος

Όλο και αυξάνεται η λίστα θανάτου από τον κοροναϊό – 142 οι νεκροί στη Σ. Αραβία

Τους 142 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Σαουδική Αραβία από τον κοροναϊό MERS, μετά το θάνατο άλλων τριών ανθρώπων που είχαν προσβληθεί, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας, ο οποίος δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ένας 45χρονος πέθανε στην Τζέντα και δύο γυναίκες ηλικίας 60 και 62 ετών αντίστοιχα στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον κοροναϊό σε όλη την χώρα έφτασε τους 483, πρόσθεσε το υπουργείο στην σημερινή του ανακοίνωση.

Την Τρίτη, η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), αναμένεται να πραγματοποιήσει μια σύνοδο στην Γενεύη για τον κοροναϊό MERS.

Μολονότι η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό, κρούσματά του έχουν αναφερθεί πρόσφατα και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιορδανία, η Αίγυπτος, ο Λίβανος ή οι ΗΠΑ, αλλά η πλειονότητα αυτών που προσβλήθηκαν από τον MERS είχε ταξιδέψει ή εργαστεί πρόσφατα στην Σαουδική Αραβία.

Ο κοροναϊός MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής) θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και είχε προκαλέσει το 2003 το θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επτά νεκροί πέθαναν από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

Έκτακτη σύνοδος του ΠΟΥ για τον κοροναϊό MERS

Πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS στον Λίβανο

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής στο Σωτηρία με τον ιό mers

Στους 115 οι νεκροί από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24