Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Όλο και… γυροφέρνει τον Πάπα ο κορονοϊός! Θετικός φιλοξενούμενός του, αρνητικός ο Ποντίφηκας

Όλο και… γυροφέρνει τον Πάπα ο κορονοϊός! Θετικός φιλοξενούμενός του, αρνητικός ο Ποντίφηκας

Τα… μέτρα του για τον κορονοϊό παίρνει και ο Πάπας Φραγκίσκος, το δεύτερο τεστ του οποίου έδειξε ότι δεν έχει προσβληθεί από τον φονικό ιό. Θετικός όμως βρέθηκε κληρικός που φιλοξενούνταν σε ξενώνα μέσα στο Βατικανό.

Μετά τις ακυρώσεις πολλών δημοσίων εμφανίσεών του, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό. Το επανέλαβε και για δεύτερη φορά. Και τις δυο φορές, ο Ποντίφηκας ήταν αρνητικός στον κορονοϊό γράφει η εφημερίδα Il Messaggero.

Click4more Κρούσμα κορονοϊού και στην κατοικία του Πάπα! Δεν θα γίνει η τελετή του Νιπτήρος

Εκτός από τον Πάπα, σε τεστ για τον κορονοϊό υποβλήθηκαν και οι στενότεροι συνεργάτες του,  οι οποίοι τον βοηθούν κατά την καθημερινή λειτουργία και στις γενικές ακροάσεις και οι οποίοι βρίσκονται κοντά του στον ξενώνα Σάντα Μάρτα, όπου διαμένει.

Εκτός από τον Πάπα, στον ξενώνα Σάντα Μάρτα στο Βατικανό, μένουν κι άλλοι. Ένας από τους υψηλόβαθμους κληρικούς, μάλιστα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αμέσως, ο κληρικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρώμης Columbus, το οποίο μόλις εξοπλίσθηκε για την αντιμετώπιση του ιού.

Συνολικά, στο Βατικανό έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό τέσσερα άτομα.

Μοναχός… Πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τις τελευταίες μέρες τρώει μόνος του και κρατά αποστάσεις ασφαλείας από όλα τα άτομα με τα οποία συνομιλεί. Προς το παρόν, πάντως, συνεχίζει να συναντά τους στενότερους συνεργάτες του.

Αναμένεται, πάντως, να αυστηροποιηθούν τα μέτρα πρόληψης που έχουν ήδη υιοθετηθεί από την Αγία Έδρα και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και η προσωρινή ολική απαγόρευση εξόδου και εισόδου σε όσους δεν διαμένουν στο παπικό κρατίδιο.

Είναι η πρώτη φορά, τέλος, που το Βατικανό ετοιμάζεται να γιορτάσει το Πάσχα των Καθολικών, στις 12 Απριλίου, χωρίς τη συμμετοχή των πιστών στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις