Κόσμος

Όλοι πάνε Ελλάδα και Ισπανία! Αύξηση κρατήσεων καταγράφει η Lufthansa

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σταδιακή αύξηση των κρατήσεων, ειδικά για μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, διαπιστώνει η αεροπορική εταιρία Lufthansa, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα επαναφέρει σε λειτουργία επιπλέον 50 αεροσκάφη.

«Εδώ και οκτώ εβδομάδες αυξάνονται σταθερά οι κρατήσεις εισιτηρίων. Η περασμένη εβδομάδα ήταν η πιο δυναμική από τον Απρίλιο του 2020, ενώ για πτήσεις εντός Ιουλίου και Αυγούστου η ζήτηση είναι έως και δέκα φορές υψηλότερη σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από τέσσερις εβδομάδες», δήλωσε το μέλος του ΔΣ της εταιρίας Χάρι Χομάιστερ και τόνισε ότι για κάποιους προορισμούς η ζήτηση έχει ξεπεράσει ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Χομάιστερ, ο σχεδιασμός της Lufthansa έχει γίνει με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, προκειμένου η εταιρία να μπορεί να ανταποκριθεί στις συνεχείς αλλαγές των δεδομένων. «Μπορούμε πολύ γρήγορα να εξασφαλίσουμε επιπλέον θέσεις για τους επιβάτες μας», διαβεβαίωσε και ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να προχωρήσει το συντομότερο στην εισαγωγή του πιστοποιητικού εμβολιασμού. «Κάθε χώρα χρησιμοποιεί διαφορετικά έγγραφα. Πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να έχουμε στη διάθεσή μας ένα ενιαίο πιστοποιητικό και ενιαία κριτήρια παντού», δήλωσε.

Ενδεικτική της αισιοδοξίας του κλάδου για την επικείμενη αύξηση των μετακινήσεων είναι και η επαναλειτουργία από σήμερα του Τερματικού Σταθμού 2 στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, από όπου ξεκινούν τις πτήσεις τους 48 αεροπορικές εταιρίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες ταξιδιωτικών πρακτόρων που επικαλείται σε σημερινό ρεπορτάζ του το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά διακοπές στη Μεσόγειο, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ζήτηση για μακρινούς προορισμούς. Όπως επισημαίνει ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος (DRV), στην κορυφή των κρατήσεων βρίσκονται η Ισπανία και η Ελλάδα, ενώ ακολουθεί η Τουρκία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρούμπιο: «Οι ΗΠΑ περιμένουν απάντηση από το Ιράν στην πρόταση για τερματισμό του πολέμου μέσα στην μέρα»
Ο Ρούμπιο σχολίασε τα δημοσιεύματα, για το Ιράν που έχει φτιάξει ή προσπαθεί να φτιάξει νέα υπηρεσία για τον έλεγχο στην κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ: «Αυτό θα ήταν πολύ προβληματικό και απαράδεκτο»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
Πού βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο με τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα χανταϊού - Στην Τενερίφη θα μεταφερθούν οι 144 επιβάτες
Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να φτάσει στις 10 Μαΐου στην Τενερίφη - Μία Ολλανδή αεροσυνοδός βρέθηκε αρνητική, ενώ εξετάζεται και τρίτος Βρετανός
To κρουαζιερόπλοιο